Skip to main content

Skottland med Tattoo - Flyg

För många är denna resas höjdpunkt The Edinburgh Military Tattoo, en sprudlande föreställning med paraderande militärorkester. Men förutom detta bjuder vår resa på så mycket mer. Skottland lockar med sina ljunghedar, historiska byggnader och fantastiska natur – och naturligtvis hinner vi att provsmaka den skotska whiskyn.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Perth

Vi flyger under morgonen till Edinburgh, där vår buss möter upp för att ta oss direkt till vårt hotell i Perth. Vi hinner säkert bekanta oss lite med omgivningarna och ta en promenad innan vår första middag serveras på hotellet.

Dag 2: Utflykt Glencoedalen och Oban

Vår första utflyktsdag i Skottland går till den omtalade Glencoedalen med sina vidunderliga vyer och sin sorgliga historia. Vi njuter av den vackra skotska naturen med sjöar, berg och dalgångar. Vi når så småningom den trevliga staden Oban, där vi gör ett besök på Oban Distillery och får provsmaka deras fina whisky. Vi får också en stund på egen hand, kanske någon vill handla med sig några härliga yllevaror. Skottland är ju känt för vackra plädar, tröjor och kiltar av högsta kvalitet. Efter en dag fylld av upplevelser smakas säkert vår middag på hotellet gott!

Dag 3: Utflykt Högländerna

Idag hoppas vi på klart väder för att kunna njuta ordentligt av ett fantastiskt naturscenario. Vi fortsätter med att se det bästa av Skottland och kör norrut genom de skotska Högländerna. Landskapet är oerhört vackert och stämningsfullt och vi förundras över vyerna. Så småningom kommer vi fram till orten Tomintoul som är det högst belägna samhället i Skottland och kanske köper vi med oss en gyllenfärgad god whisky härifrån. Hela dagen har vi en fantastisk natur och vi åker förbi Balmoral Castle vid floden Dee. Slottet är idag den brittiska drottningens privata residens. Väl tillbaka i Perth väntar kvällens middag på vårt hotell.

Dag 4: Utflykt Blair Castle, Edradour och Pitlochry

Dagen börjar med att vi tar oss norrut till Blair Castle, ett fantastiskt vitt slott med tinnar och torn. Detta var det sista slottet i Skottland som blev belägrat år 1746. Sedan är det dags för ännu en whiskyprovning. Edradour är ett av Skottlands minsta lagliga destillerier och här möts vi av en underbar miljö och god whisky. Därefter får den mysiga staden Pitlochry ett besök. Det är en charmig stad med en elegant viktoriansk arkitektur. Efter lunch återvänder vi till Perth där vi får eftermiddagen och kvällen fri för shopping eller bara njuta av den trevliga staden innan kvällens middag.

Dag 5: Perth – Edinburgh

Efter frukost lämnar vi Perth och tar oss till Edinburgh där vår lokalguide väntar för att ta oss med på en tre timmars lång stadsrundtur i den vackra skotska huvudstaden. Därefter checkar vi in på vårt centralt belägna hotell och får några timmar på egen hand innan vi beger oss till en restaurang för trerätters middag. Därefter är det dags för en av resans absoluta höjdpunkter, ”The Edinburgh Military Tattoo”. Vi får se den årliga uppvisningen av säckpipeband, marschorkestrar och militära regementsenheter, allt inramat av ett dramatiskt upplyst slott i bakgrunden. Vi tar oss sedan på egen hand till vårt hotell för en god natts sömn.

Dag 6: Edinburgh – Hemorten

Efter frukost i lugn och ro är det dags att ta adjö av Skottland för denna gång. Vår buss tar oss ut till flygplatsen där vårt väntande flyg tar oss tillbaka till Sverige.

Flyginformation

Flyginformation

Flygbolag: KLM
11/8
Landvetter - Amsterdam 06.10 - 07.40
Amsterdam - Edinburgh 09.45 - 10.15  

16/8
Edinburgh - Amsterdam 17.30 - 20.00  
Amsterdam - Landvetter 21.15 - 22.45

1 kolli incheckat bagage à max 23 kg per person. Handbagage max 12 kg.

Observera att flygändringar kan ske, se ert resebevis för aktuell flyginformation

Karta

Hotell

Salutation Hotel, Perth
Salutation Hotel, Perth
Under denna resa bor vi fyra nätter på Salution Hotel i hjärtat av Perth. Hotellet som är ett av det allra äldsta i hela Skottland och har anor sedan 1699. Läs mer om hotellet här Dag 5: Crown Plaza E...
Resekalender
18/5Danska Söderhavsöarfrån 5 795:-
12/6Geirangerfrån 9 395:-
26/6Midnattssolens förtrollande land från 9 295:-
3/7Gotland - Best Western Strandfrån 8 295:-
3/7Gotland - Scandicfrån 8 295:-
Kontakta oss
Adress:
EGE-Trafiken
Björkelundsgatan 21
532 40 SKARA