Skip to main content

Gotland

För mer än 35 år sedan startade vår verksamhet med resor just till Gotland, denna fantastiska ö i Östersjön som ligger oss så varmt om hjärtat! Följ med oss hit i sommar, njut av öns säregna natur, det rika kulturlivet och den spännande historia. Här finns något att upptäcka för alla!

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten - Visby

Vi samlar upp och tar färjan via Nynäshamn/Oskarshamn till Visby. Efter ankomst checkar vi in på vårt boende, beroende på var du valt att bo (Boende alternativ hittar ni längs ner på denna sida).

Dag 2: Stadsrundtur med utflykt till Lummelundagrottan

Denna dag ägnas åt Visby, rosorna och ruinernas stad. Tillsammans med vår duktiga guide promenerar vi genom det medeltida Visby, vi besöker kända platser som Almedalen och den botaniska trädgården. Vi strosar vidare i de vackra gränderna och passerar Visby Domkyrka och flera ruiner med spännande histo-rier. Efter vår promenad och lite kaffe eller lunch på egen hand kan de som vill följa med på en utflykt norr om Visby, till Lummelundagrottan. Vi får en guidad visning av dessa mäktiga droppstenar, och höra berättelsen om grottans upptäckt (entréavgiften tillkommer).

Dag 3: Utflykt Södra Gotland

Idag styr bussen söderut med ett besök i ett gotländskt änge. Dessa kulturlandskap bjuder på varierande växtlighet under säsongen. Vi fortsätter söderut och stannar till vid Kettelviks sandstensmuseeum innan vi når den välkända rauken Hoburgsgubben och den sydligaste delen av ön. Här finns möjlighet att köpa lite lunch eller fika på egen hand. Färden tillbaks går via Naturrum där vi får lära oss med om djur-och växtlivet på ön. Därefter följer vi sedan den vackra Ekstakusten förbi Karlsöarna tillbaks till Visby.

Dag 4: Utflykt Norra Gotland och Fårö

Idag reser vi norrut till Fårö. Under förmiddagen stannar vi till vid Fårö kyrka får höra mer om öns stolthet Ingmar Bergman. Vi besöker självklart också det fascinerande raukområdet på öns västra sida och Sudersand med sin härliga sandstrand. Ett lunchuppehåll och kanske även ett dopp i havet hinns med innan vi vänder åter via Slite tillbaka till Visby.

Dag 5: Visby – Hemorten

Efter frukost och lite tid på egen hand i Visby (beroende på tidtabell) återstår nu bara hemresan. Färjan tar oss åter mot Nynäshamn/Oskarshamn, och den återstående bussresa till respektive avstigningsort.

Karta