Skip to main content

Jokkmokks Marknad med Ishotellet

Följ med oss på en vinterresa upp i norr. Vi besöker Jokkmokks Marknad med alla renar, utställare, mat och dryck.
Många aktiviteter pågår under dessa dagar och har vi tur kan vi få se ett äkta renrace eller hundspann. Mycket fin samisk hemslöjd finns att titta på eller självklart att köpa.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Sundsvall

Efter avresa från våra hemorter styr vi bussen norröver och siktar in oss på Sundsvall. Här checkar vi in på vårt hotell och njuter av en god middag.

Dag 2 Sundsvall – Boden

Vi börjar dagen med en stärkande frukost innan vi fortsätter norröver via kustvägen. Vi passerar bland annat Norrlands största stad Umeå, innan vi når Boden, där vi övernattar och äter en gemensam middag.

Dag 3 Boden – Jokkmokks marknad – Kiruna

Vi fortsätter på lappländska vägarna mot Jokkmokk och den välkända vintermarknaden.  Här finns allt från traditionella knallar till samiska hantverk och renar. Marknaden har anor från 1600-talet och här hålls massor av spännande aktiviteter.  Under eftermiddagen fortsätter färden norrut till vårt trevliga hotell i Kiruna, och här äter vi vår middag.

Dag 4 Kiruna – Älvsbyn

Efter frukost på hotellet hinner vi med en liten kortare tur i Kiruna, och ser bland annat Kiruna kyrka, byggnaden som påminner om en lappkåta och är en av Sveriges största träbyggnader. Vi fortsätter sedan till det välkända Icehotel i Jukkasjärvi. Icehotel har blivit en av norra Europas mest välkända turistattraktioner. Hotellet som av förklarliga skäl inte står sig från ”år till år” byggs på nytt årligen och har öppet mellan december och april. Totalt krävs det 30 000 ton snö för att få färdigt hotellet som designas unikt varje år av olika konstnärer. Efter en rundvandring där vi beskådar detta unika konstverk och hotell väntar en god lunchbuffé här, innan vi åker vidare mot vårt hotell i Älvsbyn.  Här övernattar vi och äter middag.

Dag 5  Älvsbyn – Sundsvall

Vår resa söderöver fortsätter längst den norrländska kusten och vi når Sundsvall där vi kommer att övernatta och inta resans sista gemensamma middag.

Dag 6  Sundsvall – Hemorten

Vi sitter upp i bussen denna sista resdag och tar sikte på våra respektive hemorter som vi når fram på eftermiddagen/kvällen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2021-02-03Rundresa Jokkmokks marknadMer än 87 895:-BokaMer information

Hotell

Rundresa Jokkmokks marknad
Rundresa Jokkmokks marknad
Dag 1 och 5: Quality Hotel Sundsvall, Sundsvall Dag 2: Quality Hotel Bodensia, Boden Dag 3: Hotel Bishop Arms, Kiruna Dag 4: Polar Hotel, Älvsbyn...
Resekalender
23/12Jul i Hälsinglandfrån 4 695:-
Kontakta oss
Adress:
EGE-Trafiken
Box 300
BOX 300
532 24 SKARA