Skip to main content

Åland

Åland är inte bara kryssningar. Åland består av en mängd öar som ligger mitt i Östersjön och är en självstyrande del av republiken Finland. Här finns mycket att se och göra. Våra lokalguider tar oss med på en härlig blandning av besöksmål. Bomarsunds fästning, Kastelholms slott och Önningeby museum är några intressanta stopp under vår resa. Vi provar lokalt vin när vi är i smakbyn.
 

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Mariehamn

Efter uppsamling styr vi norrut och når Kapellskär, där vår färja till Åland väntar. Väl ombord finns möjlighet att äta m/s Rosellas härliga skärgårdsbuffé (förbokas), och efter 2,5 timmar når vi Mariehamn. Vi checkar in på vårt centrala hotell där vi skall bo i tre nätter, och hinner säkert ta en kvällspromenad i omgivningarna, eller en bit mat på någon servering om så önskas.

Dag 2-3: Rundtur Åland

Nu har vi två hela dagar att utforska denna härliga och historierika ö, eller öar som det egentligen är. Åland består ju av en mängd mindre och större öar. Båda dessa dagar har vi hjälp av lokalguide som kan berätta mer om Ålands historia och alla trevliga och intressant platser. Vår guide kommer säkert berätta mer om när ryssen gjorde sitt intåg här vid 1800-talet. Vi gör en rundtur i Mariehamn, vi besöker bland annat Kastelholms slott, Bomarsund, Önningebymuseet och många andra intressanta platser. Ena dagen tar vi oss över till Föglö där vi besöker galleri Berghäll. Vi besöker smakbyn där vi också äter lunch och provar vin. Dessa båda dagar äter vi lunch tillsammans som ingår i resans pris, middagarna äter vi på egen hand på vårt hotell eller på någon trevlig restaurang i Mariehamn.

Dag 4: Mariehamn – Hemorten

Efter frukost så har vi lite tid för shopping eller en promenad innan vi tar oss mot vår färja som tar oss över till Kapellskär, överfärden tar ca 2,5 timmar. Väl ombord finns även på hemresan möjlighet att förboka buffé, och när vi sedan når svensk mark återstår bara hemresan.

Karta

Resekalender
13/4Hollandfrån 9 775:-
26/6Nordkapfrån 14 150:-
10/7Midnattssolens förtrollande land från 10 995:-
22/7Höga Kustenfrån 5 695:-
29/8Bornholmfrån 6 395:-
Kontakta oss
Adress:
EGE-Trafiken
Björkelundsgatan 21
532 40 SKARA