Skip to main content

Geiranger - med Atlanthavsvägen och Trollstigen

Få länder har en så fascinerande natur som Norge. Under denna resa använder vi oss av både buss och båt, och en höjdpunkt är sjöresan på Geirangerfjorden. Vår buss tar oss även både uppför och nedför den berömda Trollstigen, så glöm inte att ta med kameran! Vår resa inleds först under lunchtid i EGE-området då vår buss utgår från Gotland och anländer med morgonfärjan till Nynäshamn.  

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Karlstad

Denna resa startar från Gotland.

Men väl på fastlandet reser vi västerut och passerar Södertälje, Strängnäs, Eskilstuna och Örebro där det finns chans för påstigningar. Under eftermiddagen når vi Karlstad och vårt övernattningshotell där gemensam middag väntar.

Dag 2: Karlstad – Otta

Efter frukost reser vi vidare mot den norska gränsen vid Charlottenberg. Vi passerar sedan Hamar och Lillehammer och kommer in i den vackra Gudbrandsdalen. Under sen eftermiddag når vi Otta och vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 3: Otta – via Trollstigen – Kristiansund

Vi äter frukost och lämnar vårt hotell. Sedan reser vi genom Raumadalen, förbi Trollväggen och mot Åndalsnes. Vi svänger sedan söderut för en tur upp för Trollstigen. Den spektakulära vägen som är en av Norges främsta turistattraktioner tog åtta år att bygga och invigdes av den norska kungen 1936. Här lämnar vi bussen en stund vid en utsiktsplats innan vi vänder tillbaka till Åndalsnes. Under eftermiddagen reser vi sedan vidare till vårt hotell i Kristiansund där vi äter middag på kvällen.

Dag 4: Kristiansund - via Atlanthavsvägen - Ålseund

Efter frukost reser vi till Atlanthavsvägen för att få se den spektakulära kustvägen som invigdes 1989. Den består av åtta broar som leder vägen över öar och holmar längs den majestätiska kusten. Vi reser sedan till Ålesund, vackert beläget på Romsdals västkust. Här väntar en lokalguide för att visa oss runt innan vi tar oss till vårt hotell och den väntande middagen. Efter maten kan vi varmt rekommendera en kvällspromenad.

Dag 5: Ålesund – via Geiranger – Hamar

Efter frukost väntar en fantastisk naturupplevelse, då vi med båt ska ge oss ut på en av Norges absolut vackraste och mest kända fjordar, Geirangerfjorden. Turen utgår från Ålesund och vi får njuta av vackra vyer med branta fjäll som stupar rakt ner i fjorden och vilda vattenfall innan vi når Geiranger. Här väntar vår buss och vi fortsätter resan till Hamar som vi når under kvällen. Här skall vi övernatta och äta gemensam middag.

Dag 6: Hamar – Hemorten

Vi lämnar vårt hotell och reser via Karlstad till våra hemorter och vidare mot Nynäshamn där vår färja tillbaka till Gotland avgår under kvällen. 

Karta

Resekalender
26/6Nordkapfrån 13 595:-
10/7Midnattssolens förtrollande land från 10 995:-
22/7Höga Kustenfrån 5 695:-
16/8Hurtigruten med Raumabanen från 8 795:-
27/8Gotland - Björkhaga Strandbyfrån 5 295:-
Kontakta oss
Adress:
EGE-Trafiken
Björkelundsgatan 21
532 40 SKARA