Skip to main content

Nordkap

En fantastisk resa till Europas sista utpost mot norr. Midnattssolens, de stora vidderna, samernas och renarnas land. Det blir en innehållsrik och oförglömlig resa till Norrland, Nordnorge och Finland. Det är en obeskrivlig upplevelse att stå på Nordkapsklippan och blicka ut över det blå ishavet.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten - Sundsvall

Första resdagen tar vi oss norrut mot Sundsvall där vi övernattar och äter vår första gemensamma middag.

Dag 2: Sundsvall - Avidsjaur

Vi lämnar Sundsvall efter frukost och styr mot vackra Höga Kustenbron. Här kör vi över Ångermanälven och fortsätter förbi Örnsköldsvik och Lycksele till dagens slutmål Arvidsjaur.

Dag 3: Arvidsjaur - Narvik

Vi ser nu en natur med norrländsk prägel utanför bussfönstret. Vi färdas förbi Jokkmokk, Gällivare och Kiruna. Fantastiska naturscener väntar oss när vi kör in på Nordkalottvägen som går utmed ”Malmbanan”. Vi ser bl.a. fjällstationerna Abisko, Björkliden, den berömda Lapporten och Torne Träsk innan vi kommer fram till Narvik. Här stannar vi för middag och övernattning.

Dag 4: Narvik - Alta

Vi startar med en god frukost innan vi far vidare norrut, nu på den norska sidan utmed fjordar och fjäll. Vi kör ut till kustbandet och den vackra staden Tromsö för en rundtur med en lokalguide. Ett besök i den otroligt vackra Ishavskatedralen gör vi också innan vi fortsätter mot dagens mål Alta.

Dag 5: Alta - Honningsvåg

Vi njuter av fantastiskt vackra vyer när vi färdas utmed fjäll och fjordar vidare norrut. Vi far förbi Skaidi och vidare genom Finnmark utmed Porsangenfjorden, innan vi passerar under havet via vägtunnel ut till Mageröya. Här installerar vi oss på vårt hotell i Hånningsvåg och äter en gemensam middag. Därefter är det dags för resans höjdpunkt - besöket på Nordkapsklippan! Det är Europas nordligaste utsiktspunkt, 307 meter över havet med en klippa som stupar rakt ner i ishavet. I Nordkappshallen väntar filmvisning och Nordkapscertifikat.

Dag 6: Honningsvåg - Saariselkä

I dag går färden mot vårt grannland i öster. Vi passerar bl.a Karasjok där sametinget har sina träffar. Genom Finska Lappland rullar vår buss vidare mot vårt hotell i Saariselkä där vi äter middag och övernattar.

Dag 7: Saariselkä - Uleåborg

Längs sjöar och skogar tar vi oss söderut genom Finland. Vi passerar Polcirkeln strax norr om Rovaniemi och far vidare mot Kemi. Vi når vårt mål för dagen, Uleåborg.

Dag 8: Uleåborg - Åbo

Resan fortsätter genom de tusen sjöarnas land och vi ser både små byar och större städer utmed vägen. Dagens mål är Åbo där vi går ombord på Viking Lines färja till Stockholm. Ombord väntar bekväma hytter och en god middag.

Dag 9: Stockholm - Hemorten

Vi äter tidig frukost ombord innan vi tar plats i bussen för den sista etappen av vår resa. Vi når våra hemorter och har säkert många härliga minnen med oss hem från vår resa.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-06-26Rundresa NordkapMer än 813 595:-BokaMer information

Hotell

Rundresa Nordkap
Rundresa Nordkap
Dag 1: Quality hotel. Sundsvall Dag 2: Hotel Laponia, Avidsjaur Dag 3: Quality Hotel Grand Royal, Narvik (ev. Thon hotel) Dag 4: Thon Hotel, Alta Dag 5: Scandic hotel, Honningsvåg Dag 6: Lapland Hotel...
Resekalender
26/6Nordkapfrån 13 595:-
Kontakta oss
Adress:
EGE-Trafiken
Björkelundsgatan 21
532 40 SKARA