Skip to main content

Hurtigruten med Raumabanen

Följ med på en resa och upplev några av Norges främsta höjdpunkter. Vår resa tar oss genom den vackra Gudbrandsdalen till historiska Trondheim. Under en heldag gör vi en dagskryssning med Hurtigruten och kryssar längs kusten mellan Trondheim och Kristiansund. I Raumadalen byter vi bussen mot tåg och gör en minnesvärd färd mellan Åndalsnes och Dombås.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Arvika

Denna resa startar på Gotland.

Men väl i Nynäshamn reser vi västerut och passerar Södertälje, Strägnäs, Eskilstuna och Örebro där möjlighet finns att stiga på. Under början av kvällen når vi Arvika och vårt övernattningshotell där vi äter en gemensam middag.

Dag 2: Arvika – Trondheim

Vi färdas vidare längs sjön Mjösa och passerar olympiastaden Lillehammer och in i Gudbrandsdalen.
Vi följer den gamla Kungsvägen som leder till Trondheim och tar oss över Dovrefjell. På vägen passerar vi ett hänförande högfjällsområde och om vädret tillåter får vi en vacker vy över berget Snöhetta. Under kvällen når vi Trondheim, Norges tredje största stad vid Nidälvens mynning.
Här finns bland annat den medeltida Nidarosdomen där Olof den heliges reliker finns begravda. Vi inkvarterar oss på vårt hotell och äter en gemensam middag på kvällen.

Dag 3: Trondheim – Kristiansund med Hurtigruten


Efter frukost beger vi oss till hamnen för en dagskryssning med Hurtigruten. Vi inleder med att färdas över Trondheimsfjorden och följer sedan kusten sydväst mot Kristiansund. På vägen passeras ett pärlband av öar, skär och holmar. Vi äter en gemensam lunch ombord och under sen eftermiddag når vi Kristiansund. Här checkar vi in på vårt hotell och avnjuter en gemensam middag.

Dag 4: Kristiansund – Raumabanen – Hamar

Efter frukost reser vi till Atlanthavsvägen för att få se den spektakulära kustvägen som invigdes 1989. Den består av åtta broar som leder vägen över öar och holmar längs den majestätiska kusten. Under förmiddagen gör vi ett stopp i Molde som brukar kallas ”Rosornas stad”. Vi reser sedan vidare till Åndalsnes där vi under eftermiddagen gör en tågfärd på Raumabanen. Tåget genom Raumadalen tar oss bland annat förbi det hissnande berget Trollväggen. Efter cirka 1,5 timma når vi Dombås där vi möter vår buss som tar oss till Hamar som vi når under kvällen. Här inkvarterar vi oss på vårt hotell och äter middag tillsammans.

Dag 5: Hamar – Hemorten

Vi lämnar vårt hotell och reser via Karlstad till våra hemorter och fortsätter till Nynäshamn där vår färja tillbaka till Gotland avgår under kvällen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-08-16Rundresa Raumabanen från GotlandFullbokad, väntelista8 795:-Boka på väntelistaMer information

Hotell

Rundresa Raumabanen från Gotland
Rundresa Raumabanen från Gotland
Dag 1: Scandic, Arvika Dag 2: Scandic Lerkendal, Trondheim Dag 3: Quality Hotel Grand, Kristiansund Dag 4: Thon Partner Hotel Victoria, Hamar...
Resekalender
22/7Höga Kustenfrån 5 695:-
Kontakta oss
Adress:
EGE-Trafiken
Björkelundsgatan 21
532 40 SKARA