Skip to main content

Gdansk Julmarknad

Den historiska hansestaden Gdansk vid Östersjökusten har mycket att erbjuda. Här finns en vacker stadskärna med kullerstensgator och praktfulla köpmanshus. Runt den storslagna Mariakyrkan finns mysiga gränder och små bärnstensbutiker. Under vår resa bor vi på ett centralt hotell, nära till restauranger, shopping och julmarknaden.

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Karlskrona

Vi reser söderut via Östergötland och Småland till Blekinge och Karlskrona. Vi gör paus längs vägen med möjlighet att köpa fika. I Karlskrona checkar vi in på Stena Lines färja till Gdynia och under kvällen äter vi Stena Lines julbord med all inclusive.

Dag 2: Gdynia – Gdansk

Under morgonen så når vi hamnstaden Gdynia, som är den nordligaste av de tre städerna som utgör Trestadsområdet vid Gdanskbukten. Här möter vi vår lokalguide som tar oss med söderut via kur- och badorten Sopot, innan vi når Gdansk. Vi gör en stadsrundtur där vi får lära oss mer om stadens tusenåriga historia. Gdansk förknippas bland annat med hanseförbundet, andra världskrigets inledande skede vid Westerplatte och Solidaritetsrörelsen på 1980-talet.
Under eftermiddagen checkar vi in oss på vårt centrala hotell och därefter är kvällen fri för egna upplevelser i denna fina stad. Här finns ett mycket stort utbud av restauranger och mikrobryggerier.

Dag 3: Gdansk – Gdynia

Efter en god frukost får vi nu en fri förmiddag och eftermiddag i Gdansk med tid att njuta av julmarknaden. Därefter reser vi norrut till Gdynia och checkar in på Stena Lines färja där vi avslutar dagen med att äta Stena Lines julbord med all inclusive.

Dag 4: Karlskrona Hemorten

Under morgonen når vi Karlskrona och efter en god frukost reser vi hem till våra respektive hemorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-12-05Mercure Gdansk Stare Miasto, GdanskMer än 84 275:-BokaMer information

Hotell

Mercure Gdansk Stare Miasto, Gdansk
Mercure Gdansk Stare Miasto, Gdansk
Hotel Mercure Stare Miasto ligger centralt med bra utgångsläge för en trevlig vistelse i Gdansk. Läs mer om hotellet här: Dag 1 och 3: Ombord Stena Line...
Resekalender
26/6Nordkapfrån 13 595:-
Kontakta oss
Adress:
EGE-Trafiken
Björkelundsgatan 21
532 40 SKARA