Skip to main content

Skottland med buss

På denna resa tar vi oss med buss och båt istället för flyg till Skottland. Vi får se mer av norra Tyskland och Holland, och vi tar nattfärjan från Amsterdam till Newcastle. Här besöker vi de trevliga områdena runt Perth och Edinburgh, vi provar självklart god whisky och får höra mer om dess framställning. Vi besöker Edinburgh, njuter av Högländerna och andra vackra områden runt Oban och Tomintoul. Så följ med oss på en lite längre resa till Skottland!

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Hamburg

Efter uppsamling så kör vi söderut genom Danmark och vidare ner mot Hamburgstrakten där vi skall övernatta och äta vår middag.

Dag 2: Hamburg – Amsterdam

Vi äter en god frukost innan vi tar oss mot Hollands huvudstad, Amsterdam och färjeterminalen. Färden går via den tre mil långa fantastiska Nordsjövallen, som förbinder Nordholland med Friesland och här stannar vi till en kort stund för att beskåda detta otroliga verk. Under eftermiddagen når vi färjeterminalen och vi checkar in och går därefter ombord på vår nattfärja som skall ta oss till engelska Newcastle. Ombord väntar hytter och en härlig middag.

Dag 3: Newcastle – Perth

Frukost serveras ombord innan vi anländer till Newcastle. Vi sätter oss i vår buss som nu tar oss mot Perth i Skottland. Innan vi kommer fram till vårt övernattningshotell så gör vi ett whiskystopp med provsmakning på The Famous Grouse Experience. Här får vi en rundvisning och provsmakning av två sorters whisky. Därefter tar vi oss till vårt hotell i Perth där vi skall bo i 4 nätter och äta våra middagar.

Dag 4: Perth med utflykt Glencoedalen och Oban

I dag skall vi göra en heldagsutflykt till den omtalade Glencoedalen med sina vidunderliga vyer och sorgliga historia. Vi bara njuter av den vackra skotska naturen med sjöar, berg och dalgångar. På vackra vägar färdas vi längs västkusten med fantastiska havsvikar och når så småningom den trevliga staden Oban, kallad porten till öarna. Här finns möjlighet att äta lunch och handla härliga yllevaror, för Skottland är ju känt för sina vackra plädar, tröjor och halsdukar. Naturligtvis hittar vi även här kiltar av högsta kvalitet. Vi tar sedan åter till vårt hotell och middagen väntar.

Dag 5: Utflykt Högländerna

Idag hoppas vi på klart och vackert väder för att kunna njuta ordentligt av ett fantastiskt naturscenario. Vi fortsätter att se det bästa av Skottland och kör norrut genom de skotska Högländerna. Landskapet är oerhört vackert och stämningsfullt och vi förundras över vyerna. Så småningom kommer vi fram till orten Tomintoul som är det högst belägna samhället i Skottland, och kanske köper vi med oss en god flaska whisky härifrån. Väl tillbaks i Perth väntar middag på vårt hotell.

Dag 6: Utflykt Blair Castle och Pitlochry

Dagen börjar med att vi tar oss norrut till Blair Castle, ett fantastiskt vitt slott med tinnar och torn. Detta var det sista slottet i Skottland som blev belägrat år 1746. Därefter får den mysiga staden Pitlochry ett besök. Det är en charmig stad med en elegant viktoriansk arkitektur. Här gör vi ytterligare en Whiskyprovning men vi får även tid för lunch på egen hand. Därefter återvänder vi till Perth där vi får lite egen tid för shopping eller bara njuta av den trevliga staden. Middag på vårt hotell.

Dag 7: Perth – Edinburgh

Vi kör den korta biten till Edinburgh via den imponerande Forthbron. Här väntar en lokalguide på oss som ska visa oss Skottlands vackra och stolta huvudstad. Edinburgh kallas – ”Nordens Aten” och anses vara en av Europas vackraste huvudstäder. Vi beundrar Edinburgh Castle som tronar på sin klippa mitt i staden samt mycket annat. Efter vår guidning blir det tid för lunch och egna strövtåg innan vi checkar in på vårt hotell där vi blir serverade kvällens middag. Kanske blir det en promenad på ”the Royal Mile”, fyra gamla gator från Castle Hill till Canongate. Här finns många pampiga byggnader och även flera bra restauranger och affärer.

Dag 8: Edinburgh – Newcastle

Nu börjar det bli dags att lämna Skottland. Vi sätter oss i bussen för att åter ta oss mot Newcastle där vår färja väntar på att ta oss till Amsterdam. Vi får våra hytter och äter vår trevliga middag tillsammans ombord.

Dag 9: Amsterdam – Lübeck

Frukost serveras ombord innan vi glider in i Amsterdams hamn. Därefter tar vi plats i vår buss och tar oss norrut mot vårt övernattningshotell i Lübeck, där resans sista gemensamma gemensam middag serveras.

Dag 10: Lübeck - Hemorten

Då var det dags att säga tack och farväl för denna gång. Vi åker samma väg som på nerresan och ser snart kända trakter. Framåt kvällen är vi åter hemma.

Karta