Geiranger - med Atlanthavsvägen och Trollstigen

Få länder har sådan fascinerande natur som Norge. Under resan använder vi oss av både buss och båt. Höjdpunkten är ju sjöresan på Geirangerfjorden, en av Norges vackraste och mest kända fjordar. Vi kommer även få se den berömde Trollstigen och andra härliga vyer, så glöm inte kameran.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Hamar

Efter uppsamling reser vi över den norska gränsen och når så småningom vårt hotell i Hamar, där incheckning och middag väntar.

Dag 2: Hamar – Molde

Vi färdas vidare genom den vackra Gudbrandsdalen och på vår väg norrut ser vi det kända fjället Trollväggen. Här har många fallskärmshoppare kastat sig utför fjället. Vi gör också en utflykt till Atlanthavsvägen. Denna väg är uppbyggd på många småöar med broar ute vid öppna havet. Ett imponerande vägbygge! Efter denna utflykt väntar middag på vårt hotell i Molde.

Dag 3: Molde –Trollstigen - Ålesund

Efter frukost ger vi oss vidare men på vägen passar vi på att ta en tur på den vackra Trollstigen. Självklart gör vi något lämpligt fotostopp innan vi når Ålesund, denna vackra stad belägen på Romsdals västkust. Här väntar en lokalguide för att visa oss runt innan vi tar oss till vårt hotell och den väntande middagen. Efter maten kan vi varmt rekommendera en kvällspromenad.

Dag 4: Ålesund – Geirangerfjorden – Gjövik

Efter frukost väntar en fantastisk naturupplevelse, då vi med båt ska ge oss ut på en av Norges absolut vackraste och mest kända fjordar, Geirangerfjorden. Turen utgår från Ålesund och vi får njuta av vackra vyer med branta fjäll som stupar rakt ner i fjorden och vilda vattenfall innan vi når Geiranger. Här väntar vår buss och vi fortsätter resan till Gjövik. Här skall vi övernatta och äta gemensam middag.

Dag 5: Gjövik – Hemorten

Vi färdas vidare på flera vackra vägsträckor och lämnar Norge för denna gång. Framåt kvällen når vi våra respektive hemorter.

Karta

Hotell

Rundresa Geiranger
Rundresa Geiranger
Dag 1: Scandic Ringsaker, Hamar Dag 2: S candic Alexandra, Molde Dag 3: Scandic Parken, Ålesund Dag 4: Quality Hotel Strand, Gjövik...