Skip to main content

Österrike-Zillerdalen

Eftersom vi har svårt att få nog av det vackra och gemytliga Österrike, har vi i år en sensommarresa till Zillerdalen, beläget mitt i Tyrolens hjärta! På denna resa bor vi i byn Stumm, en typisk tyrolerby, och kommer njuta av vackra vyer både med buss, tåg och båt. Dessutom gör vi en utflykt till Innsbruck och har tid för härliga promenader i det vackra alplandskapet.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Hannovertrakten

Vi reser söderut via Skåne, Danmark och når så småningom vårt övernattningshotell strax utanför Hannover. Här checkar vi in och äter en gemensam middag.

Dag 2: Hannovertrakten – Stumm

Vi fortsätter på autobahn söderut och passerar orter som Nürnberg och München innan vi passerar gränsen till Österrike. Snart når vi den vackra Zillerdalen och vårt mysiga hotell i Stumm. Här skall vi nu bo i fyra nätter, och efter att vi installerat oss väntar en god middag.

Dag 3: Utflykt Achensee

Efter frukost tar vi oss ut på en härlig dagsutflykt. Vi tar bussen till Jenbach, och härifrån skall vi resa vidare med tåg. Det gamla ångtåget går sakta uppför berget mot Pertisau, den lilla orten som ligger så vackert vid sjön Achensee. Men sista biten fram får vi byta tåget mot båt, och färdas över den kristallklara sjön och njuter av vackra vyer. Vi får en stund på egen hand för lunch och egna strövtåg innan vi tar oss nedför berget med vår buss, och tillbaks till vårt hotell. Innan middag hinner den som vill säkert med en promenad i byn.

Dag 4: Utflykt Innsbruck

Idag gör vi en utflykt till Innsbruck – Tyrolens huvudstad – och Österrikes femte största stad. Här har vinter-OS arrangerats hela två gånger, 1964 och 1976. Här hittar vi också stadsdelen Altstad med det berömda Gyllene Taket. En tre våningar hög balkong med ett gyllene tak på en av de gamla vackra byggnaderna. Vi äter lunch på egen hand, och får en stund för lite shopping och flanerande innan vi reser tillbaks till Zillerdalen. Är vädret vackert rekommenderar vi även idag en promenad innan vi äter en god middag tillsammans.

Dag 5: Utflykt Hintertux och Mayrhofen

Vi reser idag på natursköna vägar upp mot glaciären Hintertux, en av alpernas skidparadis som har öppet året om. Här kan man ägna sig åt ”sommarskidåkning”, men vi kanske nöjer oss med att ta kabinbanan (ingår inte i resans pris) upp för att njuta av utsikten, en promenad och en fika? Den som hellre vill tillbringa dagen i den lite större orten Mayrhofen släpper vi av på vägen, och vill man inte invänta bussen tillbaks kan man alltid ta tåget tillbaks till Stumm. Dagen avslutas som brukligt med en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 6: Stumm – Hannover

Dags att lämna detta vackra landskap och dra oss norrut igen. Vi tar sikte på vårt hotell i Hannover, där vi övernattar och äter resans sista middag.

Dag 7: Hannover – Hemorten

Nu återstår bara sista biten genom Tyskland, Danmark och Sverige innan vi når våra respektive hemorter.

Karta

Resekalender
13/4Hollandfrån 9 775:-
26/6Nordkapfrån 14 150:-
10/7Midnattssolens förtrollande land från 10 995:-
22/7Höga Kustenfrån 5 695:-
29/8Bornholmfrån 6 395:-
Kontakta oss
Adress:
EGE-Trafiken
Björkelundsgatan 21
532 40 SKARA