Skip to main content

Wismar Påsk och Sekt

Följ med oss på en trevlig påskresa till Tyskland. Vi bor i Wismar och får en dag att bekanta oss mer med den vackra staden. Här provar vi sekt som är en typ av mousserande vin. Dessutom reser vi en av dagarna till Rostock för ett besök på den stora påskmarknaden.

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Wismar

Vi startar resan söderut och reser genom Danmark och tar färjan över till Tyskland. Vårt hotell ligger centralt och vackert nere vid hamnen i Wismar. Vi äter en gemensam middag på hotellet denna kväll.

Dag 2: Wismar

Denna dag ägnar vi åt Wismar. Vi startar med en guidad rundtur i denna vackra hamnstad. Staden är en av alla de städer som ingick i handelsförbundet Hansan. Här finns det stora marknadstorget med sitt ståtliga Rådhus och residenset Fürstenhof. Framåt eftermiddag samlas vi för en visning och provsmakning av Sekt på Hanse Sektkellerei. Kvällen avslutas med gemensam middag på vårt hotell.

Dag 3: Wismar och utflykt

Idag samlas vi för en dagsutflykt till den trevliga Hansastaden Rostock. Vi har gott om tid att under dagen besöka den stora påskmarknaden med ett blandat utbud av påskpynt, blommor, godis och mat, och vår reseledare ger tips om bra shopping och någon trevlig restaurang där det kan smaka med lunch. Väl tillbaks i Wismar är kvällen fri för egna aktiviteter och middag på egen hand.   

Dag 4: Wismar – Hemorten

Efter frukost sitter vi upp i vår buss för att nu ta oss hemåt. Vi tar färjan över från Puttgarden till Rödby och sedan vidare upp genom Danmark innan vi åter igen är hemma på svensk mark.

Kontakta oss
Adress:
EGE-Trafiken
Björkelundsgatan 21
532 40 SKARA