Skip to main content

Ungerns Viner

Man kanske inte tänker på Ungern i första hand när det gäller viner, men här tillverkas många goda och fina viner. Vi besöker många trevliga och mysiga orter, tar en båttur på Balatonsjön och besöker den fina huvudstaden Budapest. En härlig resa till lite nya orter med god mat och bra shopping. Många fina vyer utlovas på denna fina resa. Vi hinner även med ett stopp i Prag och provar god Tjeckisk öl.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Spornitz

Vi sitter upp i bussen och beger oss söderut. Vi tar landvägen via Danmark och anländer till vårt hotell söder om Rostock. Middag väntar på hotellet.

Dag 2: Spornitz – Brno

Efter frukost så beger vi oss ner mot Tjeckiens näst största stad, Brno. Här bor vi denna natt och äter gemensam middag.

Dag 3: Brno – Balatonfüred

Nu styr vi kosan till Tjeckiens vinstad, Mikulov. Vi får egen tid för lunch och shopping i denna mysiga och intressanta stad. Efter detta så samlas vi åter för att göra en provsmakning av lite Tjeckiskt vin. Vidare mot Balatonfüred där vi skall bo i fem nätter, middag väntar.

Dag 4: Utflykt Tihany halvön och vingård

Vi startar dagen med frukost innan vi beger oss mot halvön Tihany. Här har vi en härlig utsikt över Balatonsjön, så glöm inte kameran. Efter lite egen tid för fotografering och shopping. Åter till vårt hotell för gemensam lunch och egen tid. Framåt kvällningen så tar vi Dottotåget till en trevlig restaurang i Koczor Pince. Restaurangen har egen vinproduktion och drivs av familjen Koczor, här får vi god mat och en underbar utsikt över Balatonsjön. Vi tar tåget åter till vårt hotell.

Dag 5: Utflykt Budapest

Denna dag så besöker vi huvudstaden Budapest. Vår lokalguide visar oss runt i tre timmar och vi ser och får höra det mesta om denna vackra stad. Floden Donau delar staden i två delar, Buda och Pest, därav namnet Budapest. Staden är välkänt för sina spahus, vattnet kommer ifrån varma källor. Egen tid för lunch och egna strövtåg innan vi far tillbaks till vårt hotell för middag.

Dag 6: Utflykt kurorten Heviz

Idag får vi tillfälle för varma bad, så glöm inte badkläder. Vi åker till Heviz, en kurort med en stor termalsjö. Här rekommenderar vi ett dopp i denna varma och sköna sjö (entré tillkommer). För den som inte vill bada finns tid för shopping eller en stadspromenad. Egen tid för lunch innan vi beger oss mot ett pensionat som drivs av en Göteborgsfamilj. Här provar vi fyra viner och får höra varför man flyttar till Ungern och startar ett pensionat i Ungern. Åter på hotellet väntar middag. 

Dag 7: Utflykt Balatonsjön

Efter frukost så skall vi göra en trevlig båttur på den trevliga Balatonsjön. En kort promenad ifrån hotellet ligger vår båt och väntar. Under en timmas färd bjuds vi på ett glas bubbel och njuter av vackra vyer. Åter på hotellet så äter vi gemensam lunch. Sedan får vi egen tid innan vi beger oss mot kvällens middag. Här bjuds vi på klassiska ungerska rätter, ett glas vin, musik och underhållning. 

Dag 8: Balatonfürde – Prag

Då är det dags att ta farväl av Ungern. Vi beger oss norrut mot Tjeckiens huvudstad, Prag. Här skall vi skall bo denna natt. Dagens middag äter vi på rest. U Fleku som har sitt eget ölbryggeri. Vi får en rundvisning och provar god öl, sedan äter vi en god middag tillsammans. 

Dag 9: Prag - Rostock

Efter en god frukost beger vi oss till Hansastaden Rostock. Här övernattar vi och äter gemensam middag på vårt hotell. 

Dag 10: Rostock – Hemorten

Nu återstår bara hemresan via Danmark och upp genom Sverige och framåt kvällen anländer vi våra hemorter.

Karta

Resekalender
2/10Gardasjönfrån 11 295:-
10/10Resträff på Viking Cinderella - buss 3från 495:-
24/11Berlinfrån 3 495:-
24/11Julmarknad i Hildesheim med Hamlenfrån 4 495:-
8/12Berlinfrån 3 495:-
Kontakta oss
Adress:
EGE-Trafiken
Björkelundsgatan 21
532 40 SKARA