Skip to main content

Tre medelhavsländer

På denna resa så besöker vi tre härliga semesterländer. Slovenien, Kroatien och Italien på en och samma resa. Vi besöker den häftiga Postojnagrottan, tar en tur in till Rovinj i Kroatien. Dessutom hinner vi med ett besök i Italienska Trieste. Då temperaturen vid denna tiden oftast är varm och skön, så kan man nog ta sig ett och annat dopp i det klarblå vattnet.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Ahrensburg

Efter uppsamling beger vi oss söderut. Vi passerar Danmark och färjar över till Tyskland. Snart är vi på vårt hotell för natten, middag väntar.

Dag 2: Ahrensburg – Nürnberg

Vi intar en god frukost innan vi fortsätter vår resa söderut genom Tyskland. Vi passerar stora städer som Hamburg och Hannover innan vi anländer till vårt hotell i Nürnberg. Även här väntar middag på hotellet.

Dag 3: Nürnberg – Portoroz

På väg ner mot den fina badorten Portoroz i Slovenien passerar vi München och lite senare den Österrikiska gränsen. Vi anländer till vårt hotell Riviera, där vi skall bo i sju nätter med middagar förbokade.

Dag 4: Ledig dag

Vi startar vår vistelse med en helt ledig dag. Nu har vi möjlighet att ta ett dopp om vädret tillåter. Eller varför inte ta en promenad utmed den vackra kustremsan. Hotellet ligger vackert nära stranden, men har även eget poolområde. Här finns mycket att göra för den som vill röra på sig under vistelsen.

Dag 5: Utflykt Istrien

Idag väntar en trevlig utflykt till ytterligare en fin och trevlig stad nära havet, nämligen Rovinj i Kroatien. Vi tar hjälp av en lokalguide som visar oss runt, men vi får även lite egen tid för shopping och lunch. Rovinj är en vacker och mysig stad med sin imponerande kyrka på toppen av de centrala delarna. Vi avslutar vårt besök i Kroatien med att provsmaka deras goda viner och olivolja.

Dag 6: Utflykt Trieste

Trieste är en viktig hamnstad på Italiens östkust som ligger nära den Slovenska gränsen. Även denna dag så tar vi hjälp av en lokalguide som berättar mer om Trieste och dess historia. Här finns fina sevärdheter som Katedralen, Stadshuset, slottet Miramare och den vackra Kanal Grande. Vi får lite egen tid att gå runt för lite shopping och lunch på egen hand. Åter på vårt hotell väntar middag.

Dag 7: Ledig dag/Vinprovning

Åter en ledig dag för egna aktiviteter. Men framåt eftermiddagen samlas vi åter för att provsmaka lite vin från Slovenien. Vi får en guidning av vingården, provsmaka vin med prosciutto, ost och bröd.

Dag 8: Ledig dag

Dag 9: Utflykt Postojna grottorna

Idag väntar en häftig upplevelse, bara en kort tur ifrån vårt hotell. Vi skall besöka de otroliga Postojna grottorna. Grottorna är ett jättestort grottsystem på över 24 000 meter. En av Europas största turistgrottor. Under andra världskriget använde Tyskarna grottan som förvaringsplats. Här finns vägar men framförallt en järnväg som tar turister genom grottorna. Fantastiska vyer och bergsformationer utlovas, så glöm inte kameran.  Vi är åter på vårt hotell i god tid för middag.

Dag 10: Portoroz - Ingolstadt

Då var det dags att bege oss hemåt, vi tar sikte på Ingolstadt där vi skall övernatta och äta vår middag.

Dag 11: Ingolstadt – Rostock

Vi fortsätter norrut och anländer till hansa- och hamnstaden Rostock. Även här väntar middag när vi fått våra rum.

Dag 12: Rostock – Hemorten

Vi färjar över till Gedser och tar oss via Danmark till svenska gränsen. Sedan återstår resan genom Sverige till våra hemorter.

Karta

Kontakta oss
Adress:
EGE-Trafiken
Björkelundsgatan 21
532 40 SKARA