Stora Alpresan med Gardasjön

10 dagar. Pris fr. 9 695 kr :-

 • Italien
 • Österrike
 • Schweiz
 • Övriga Europa

Följ med på en upplevelserik resa i den fantastiska alpvärlden. Njut av otroliga vyer, vackra vägar liksom charmiga byar och städer. På denna innehållsrika resa besöker vi massor av fina platser i både Österrike, Schweiz och Italien.

Dag 1: Hemorten – Hannover

Vår resa börjar på morgonen och går via Danmark och Rödby till Tyskland och Puttgarden. Frampå kvällen når vi vårt hotell i utkanten av Hannover där middagen serveras.

Dag 2: Hannover – Feldkirch

Efter frukost fortsätter färden förbi Würzburg och Ulm innan vi når Österrike och vårt hotell i Feldkirch, beläget nära gränsen till Lichtenstein och Schweiz. Här äter vi kvällens middag.

Dag 3: Utflykt till Schweiz

Nu är det dags! Idag ska vi verkligen njuta av alla vackra vyer under vår fina alptur till Schweiz. Vi besöker den lilla romantiska byn Werdenberg. Både slottet Werdenberg och byn ligger idylliskt vid sjön och anses vara en av Schweiz vackraste platser. Via den fantastiska alpvägen Schwägalp får vi njuta av det storslagna landskapet och skåda Säntis, den högsta toppen i Alpsteinmassivet. Under eftermiddagen når vi den härliga oststaden Appenzell med sina vackert målade trähus och här stannar vi en stund. Vi beger oss därefter tillbaka till hotellet där middagen väntar.

Dag 4: Feldkirch – Terento via Merano med vinprovning

Efter frukost lämnar vi Feldkirch och via den välkända skidorten St Anton når vi Reschenpass och Italien. På vägen till vår nästa anhalt passar vi på att göra en vinprovning. Området Merano är känt för sina vinodlingar, äppelodlingar och blommande alpängar, och med vin i kroppen och kanske något i bagaget fortsätter färden genom Sydtyrolen. Vi når vårt hotell i Terento, beläget vid Dolomiterna med sina fantastiska bergsformationer. Här packar vi upp och intar kvällens middag.

Dag 5: Ledig dag

Den som vill kan promenera i de vackra omgivningarna. Vårt hotell har en perfekt utgångspunkt för vandringar och personalen hjälper gärna till med tips på lämpliga vandringsleder. Gemensam middag på hotellet under kvällen.

Dag 6: Utflykt till Gardasjön

Vi lämnar Alperna för en dag och beger oss till sagolika Gardasjön och Riva del Garda. Under denna heldag passar vi på att njuta av den italienska atmosfären vid Italiens mest kända och kanske vackraste sjö. Riva del Garda är en charmig stad med en gammal stadskärna med smala gator och gränder, liksom en härlig strandpromenad. Väl tillbaka i Terento smakar det nog bra med middag på hotellet.

Dag 7: Terento – Stuhlfelden

Nu hoppas vi på fint väder och fantastiska vyer. Vi passerar idag flera kända skidorter, kända både för längdåkning och utförsåkning. Vi lämnar Italien och tar sikte på Österrike, åker genom delar av Tyrolen, förbi Lienz och fortsätter in i delstaten Salzburg. Strax passerar vi Mittersill och når därefter vårt hotell i Stuhlfelden där vi nu skall bo i två nätter. Efter att vi installerat oss väntar en gemensam middag.

Dag 8: Utflykt Zillerdalen

Vi börjar dagen med att besöka ett mycket trevligt snapsbränneri. Här får vi en rundtur och en provsmakning av den lokala snapsen – obstler. Vi fortsätter in i Zillerdalen och tar sikte på Mayrhofen. Här stannar vi för lunch och kanske någon vill ta linbanan upp på 2000 m höjd för att få en storslagen utsikt över området. Vi fortsätter vår resa via mysiga Gerlos mot Europas högsta vattenfall Krimml, där vi stannar för att beskåda en del av detta underverk. Ännu en dag att njuta till fullo och ha kameran redo för att föreviga den slående vackra utsikten! Middag på hotellet.

Dag 9: Stuhlfelden– Berlin

Det är tyvärr dags att lämna alperna för denna gång, och på vägen ut mot autobahn passerar vi Pass Turn och den välkända skidorten Kitzbühel. Vi susar förbi städer som München och Leipzig innan vi når vårt hotell i Berlintrakten. Här äter vi kvällens middag.

Dag 10: Berlin – Hemorten

Efter frukost tar vi sikte på vår färja i Rostock som tar oss till Gedser i Danmark. Vi fortsätter genom Danmark och når så småningom Sverige och våra hemorter med många härliga minnen i bagaget.

Liknande resor

Amalfi – Sorrento – Capri

Njut av härligt avkopplande dagar i området Sorrento. Vi bor vackert nära havet, och besöker både den vackra Amalfikusten och Capri. Dessutom finns möjlighet för den som vill att följa med till Neapel och Pompeji, och med hjälp av vår reseledare och lokala guider får vi uppleva denna del av Italien på bästa sätt.

Ny

Italien – mat och vin

Italien är ju känt för många saker, inte minst sin fantastiska mat och sitt goda vin. Under denna resa får livsnjutaren smaka på några av godsakerna landet har att erbjuda.

Avresedatum och priser

Status & datum Pris Boka
Slut × 29 Jul 2018 9 695 kr

Information

I resans pris ingår:

 • Boende i dubbelrum
 • Halvpension
 • Utflykter enligt programmet
 • En vinprovning och en obstler/snapsprovning
 • Reseledare

Tillägg, enkelrum:

1 600:-

Valuta:

Euro, Schweizisk franc

Tidtabell

OBS! Tidtabellen är endast rikttider, se ditt resebevis för exakta tider

 • Eskilstuna, Nya Busstationen: 02.00
 • Strängnäs, Stationen: 02.35
 • Malmköping, Busstationen: 03.15
 • Nyköping, Bussterminalen: 04.05
 • Katrineholm, Resecentrum: 04.05
 • Norrköping, Resecentrum gpl C: 04.50
 • Linköping, Fjärrbusstationen: 05.25
 • Mjölby, Mc Donalds vid E4: 05.50
 • Ödeshög, Östgötaporten: 07.00
 • Jönköping, Eurostop: 07.40
 • Värnamo, Mc Donalds: 08.10
 • Ljungby, Motell: 09.30
 • Helsingborg, Scandlines: 11.00