Skottland med Tattoo

6 dagar. Pris fr. 11 595 kr :-

 • Skottland
 • Buss & Flyg
 • Övriga Europa

För många är denna resas höjdpunkt The Edinburgh Military Tattoo, en sprudlande föreställning med paraderande militärorkester. Men förutom detta bjuder vår resa på så mycket mer. Skottland lockar med sina ljunghedar, historiska byggnader och fantastiska natur – och naturligtvis hinner vi mer att provsmaka den skotska whiskeyn.

Dag 1: Hemorten – Perth

Vi samlar upp de som bokat anslutning och flyger sedan från Arlanda direkt till Edinburgh, där vi landar tidigt på dagen. Vi far vidare med vår buss till det välkända destilleriet The Famous Grouse, där vi får en rundvandring och dessutom provsmaka två sorters whiskey. Därefter tar vi oss vidare till Perth, och checkar in på hotellet som vi skall bo huvudsakligen under vår vistelse i Skottland.  Vi anländer under tidig eftermiddag så den som vill hinner bekanta sig lite med omgivningarna innan det är dags för gemensam middag.

Dag 2: Utflykt

Vår första utflyktsdag går västerut och vi njuter av den vackra skotska naturen med sjöar, berg och dalgångar. Vi färdas på vackra vägar längst med den stora havsviken Loch Linnhe som förbinder Atlanten med Nordsjön.  Vi kommer till Fort William som är centrum för bergsbestigare och vandrare och beläget vid foten av Skottlands högsta berg, det 1 343 m höga Ben Nevis. Härifrån kör vi vidare genom den väldiga dalgången Geln Mor till Spen Bridge. Här kan den som vill passa på att handla vackra skotska tyger, och på hemvägen kör vi via Gelncoepasset med vidunderliga vyer. Efter en dag med fantastisk naturupplevelser smakar säkert vår middag på hotellet gott.

Dag 3: Utflykt

Vi fortsätter med att se det bästa av Skottland. Idag kör vi norrut genom de skotska Högländerna. Under sen förmiddag kommer vi fram till orten Tomintoul som är det högst belägna samhället i Skottland och här ser vi nästan uteslutande bebyggelse i sten – bara enplanshus. Kanske köper vi med oss en gyllenfärgad god whisky härifrån eller tar en förmiddagskaffe. Färden fortsätter genom fantastisk natur och vi passerar intressanta platser. På lämpligt ställe stannar vi för lunchpaus. Innan vi åter är i Perth kan vi skymta Balmoral Castle vid floden Dee. Slottet är idag den brittiska drottningens privata residens.

Dag 4: Utflykt

Vi börjar dagen norrut och gör ett besök på Blair Castle, ett vitt slott med torn i Baronialstil. Detta var det sista slottet i Skottland som blev belägrat år 1746. Sedan är det dags för ännu en whiskyprovning. Edradour är ett av Skottlands minsta lagliga destillerier och här möts vi av en underbar miljö och god whisky som skall provas! Därefter får staden Pitlochry ett besök. Det är en charmig stad med en elegant Viktoriansk arkitektur. Efter lunch återvänder vi till Perth där vi får tid för shopping eller bara njuta av den trevliga staden.

Dag 5 Perth – Edinburgh

Efter frukost lämnar vi Perth och tar oss till Edinburgh där vår lokalguide väntar för att ta oss med på en tre timmars lång stadsrundtur i den vackra skotska huvudstaden. Därefter checkar vi in på vårt centralt belägna hotell och får några timmar på egen hand innan vi beger oss till en restaurang för trerätters middag. Därefter är det dags för en av resans absoluta höjdpunkter, ”The Edinburgh Military Tattoo”. Vi får se den årliga uppvisningen av säckpipeband, marschorkestrar och militära regementsenheter, allt inramat av ett dramatiskt upplyst slott i bakgrunden. Vi tar oss sedan på egen hand till vårt hotell för en god natts sömn.

Dag 6 Edinburgh – Hemorten

Vi äter tidig frukost på vårt hotell innan det är dags att ta oss till flygplatsen och vårt väntande flyg, som skall ta oss tillbaka till Sverige.

Liknande resor

Amalfi – Sorrento – Capri

Njut av härligt avkopplande dagar i området Sorrento. Vi bor vackert nära havet, och besöker både den vackra Amalfikusten och Capri. Dessutom finns möjlighet för den som vill att följa med till Neapel och Pompeji, och med hjälp av vår reseledare och lokala guider får vi uppleva denna del av Italien på bästa sätt.

Ny

Italien – mat och vin

Italien är ju känt för många saker, inte minst sin fantastiska mat och sitt goda vin. Under denna resa får livsnjutaren smaka på några av godsakerna landet har att erbjuda.

Avresedatum och priser

Status & datum Pris Boka
Slut × 13 Aug 2018 11 595 kr

Information

I resans pris ingår:

 • Flygresa
 • Boende i dubbelrum
 • Halvpension
 • Utflykter enligt program
 • Två whiskeyprovningar
 • Entré Blair Castle
 • Lokalguide i Edinburgh
 • Biljett till The Military Tattoo
 • Reseledare

Tillägg, enkelrum:

1600:-

Tillägg, anslutning Arlanda:

500:-

Valuta:

GBP

Tidtabell

OBS! Tidtabellen är endast rikttider, se ditt resebevis för exakta tider

 • Linköping, Fjärrbussterminalen: 03.45
 • Norrköping, Fjärrbusstationen: 04.20
 • Nyköping, Bussterminalen: 04.55
 • Katrineholm, Resecentrum: 05.05
 • Malmköping, Busstation: 05.45
 • Eskilstuna, Nya busstationen: 06.30
 • Strängnäs, Stationen: 07.00
 • Arlanda, Utrikesterminalen: 08.30