Skip to main content

Skottland - flyg

Skottland med sina högländer, ljunghedar, sjöar och fiskrika floder – detta är resan som verkligen lockar många!

Förutom att vi får se tillverkning av skotsk whisky finns en mängd historiska byggnader i form av mystiska slott och borgar. Vi njuter och upplever den magnifika natur som Skottland erbjuder.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Perth

Vår buss hämtar upp de som bokat anslutning och övriga möts på respektive flygplats. Efter incheckning flyger vi till Edinburgh. Här väntar vår buss för att ta oss den sista biten till vårt hotell i Perth, som väntar med en lite senare middag.

Dag 2: Utflykt Glencoedalen och Oban

Vår första utflyktsdag i Skottland går till den omtalade Glencoedalen med sina vidunderliga vyer och sin sorgliga historia. Vi njuter av den vackra skotska naturen med sjöar, berg och dalgångar. Vi når så småningom den trevliga staden Oban, där vi gör ett besök på Oban Distillery och får provsmaka deras fina whisky. Vi får också en stund på egen hand, kanske någon vill handla med sig några härliga yllevaror. Skottland är ju känt för vackra plädar, tröjor och kiltar av högsta kvalitet. Efter en dag fylld av upplevelser smakar säkert vår middag på hotellet gott!

Dag 3: Utflykt Högländerna

Idag hoppas vi på klart väder för att kunna njuta ordentligt av ett fantastiskt naturscenario. Vi fortsätter med att se det bästa av Skottland och kör norrut genom de skotska Högländerna. Landskapet är oerhört vackert och stämningsfullt och vi förundras
över vyerna. Så småningom kommer vi fram till orten Tomintoul som är det högst belägna samhället i Skottland och kanske köper vi med oss en gyllenfärgad god whisky härifrån.
Hela dagen ser vi en fantastisk natur och vi åker förbi Balmoral Castle vid floden Dee. Slottet är idag den brittiska drottningens privata residens. Väl tillbaka i Perth väntar kvällens middag på vårt hotell.

Dag 4: Utflykt Blair Castle, Edradour och Pitlochry

Dagen börjar med att vi tar oss norrut till Blair Castle, ett fantastiskt vitt slott med tinnar och torn. Detta var det sista slottet i Skottland som blev belägrat år 1746. Sedan är det dags för ännu en whiskyprovning. Edradour är ett av Skottlands minsta lagliga destillerier och här möts vi av en underbar miljö och god whisky. Därefter får den mysiga staden Pitlochry ett besök. Det är en charmig stad med en elegant viktoriansk arkitektur. Efter
lunch återvänder vi till Perth där vi får eftermiddagen och kvällen fri för shopping eller bara njuta av den trevliga staden innan kvällens middag.

Dag 5: Perth – Edinburgh

Vi kör den korta biten till Edinburgh via den imponerande Forthbron. Här väntar en lokalguide på oss som ska visa oss Skottlands vackra och stolta huvudstad. Edinburgh kallas – ”Nordens Aten” och anses vara en av Europas vackraste huvudstäder. Vi beundrar Edinburgh Castle som tronar på sin klippa mitt i staden samt mycket annat. Efter vår guidning blir det tid för lunch och egna strövtåg innan vi checkar in på vårt hotell där vi blir serverade kvällens middag. Kanske blir det en promenad på ”the Royal Mile” fyra gamla gator från Castle Hill till Canongate. Här finns många pampiga byggnader och även flera bra restauranger och affärer.

Dag 6: Edinburgh – Hemorten

Efter frukost checkar vi ut, innan bussen kör oss till flygplatsen och vårt väntande flyg tillbaks till Sverige.

Flyginformation

Flyginformation

Flygbolag: SAS
4/9
Stockholm - Edinburgh 19.00 - 20.15  

9/9
Edinburgh - Stockholm 09.05 - 12.15
 

1 kolli incheckat bagage à max 23 kg per person. Handbagage max 8 kg.

Observera att flygändringar kan ske, se ert resebevis för aktuell flyginformation

Karta