Skip to main content

Salzkammergut med Salzburg & Örnnästet

Österrike är fantastiskt! Här finns underbar natur, spännande historia, höga alptoppar och vackra sjöar! På denna resa får vi uppleva både historiens vingslag med ett besök på Örnnästet, vi kommer att guidas genom Salzburg och får en vacker båttur på Wolfgangsee.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Berlin

Efter uppsamling bär det iväg söderut genom Danmark och in i Tyskland. Vi når vårt övernattningshotell utanför Berlin, där vi också serveras gemensam middag.

Dag 2: Berlin – Abtenau

På snabba vägar far vi vidare genom Tyskland, med pauser utmed vägen för kaffe och lunch. Vi når ”Salzburger land” framåt kvällen och den mysiga orten Abtenau, där vi skall bo i fyra nätter. I hotellets mysiga restaurang serveras vi våra middagar.

Dag 3: Utflykt Salzkammergut med Wolfgangsee

Efter frukost gör vi idag en utflykt i det vackra området Salzkammergut. Vi tar oss till orten S:t Gilgen, vacker belägen mellan höga berg och vackra sjöar. Här vi får en stund på egen hand, den som vill kanske tar en tur upp med linbanan för att få njuta av den fantastiska utsikten. Efter lunch är det dags att göra en båttur på Wolfgangsee, och efter cirka en timmes färd når vi Sankt Wolfgang, denna mysiga ort som är mest berömd för värdshuset Vita Hästen och operetten med samma namn. Efter lite egen tid tar vi bussen till vårt hotell och middagen.

Dag 4: Utflykt Salzburg

Vi samlas efter frukost i bussen som tar oss de knappa tre milen till Salzburg, där vår lokalguide väntar. Här i Mozarts födelsestad får vi se många välkända platser såsom Mozartplatz, barockkatedralen Salzburger Dom och gågatan Getreidegasse. Salzburg har en av de bäst bevarade stadskärnorna i hela Österrike, och efter stadspromenaden får vi gott om tid att bekanta oss med staden på egen hand innan vi återvänder till Abtenau.

Dag 5: Utflykt Örnnästet och Königsee

En spännande utflykt väntar idag! Vi skall ta oss ända upp till Hitlers Örnnäste, högt beläget på en bergstopp dit vi tar oss med specialbuss och hiss rakt upp i berget. Här känner man av historiens vingslag, och uppifrån Kehlsteinhaus har man dessutom en fantastisk utsikt över nationalparken Berchtesgarden. Vi tar oss tillbaka till vårt hotell och väntande middag.

Dag 6: Abtenau – Hannover

Dags att ta farväl av Österrike för denna gång, och vi tar sikte norrut mot Hannover. Här väntar vårt övernattningshotell och middag.

Dag 7: Hannover – Hemorten

Vi har en sista etapp genom Tyskland och Danmark kvar innan vi åter når svensk mark, och framåt kvällen är vi tillbaks på respektive hemorter

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2021-07-17Hotel Lammertalerhof, AbtenauMer än 87 695:-BokaMer information
2021-08-21Hotel Lammertalerhof, AbtenauMer än 87 695:-BokaMer information

Hotell

Hotel Lammertalerhof, Abtenau
Hotel Lammertalerhof, Abtenau
I Abentaus centrum ligger Lammertalerhof. Hotellet har en egen restaurang, bastu och en härlig solterrass där ni kan njuta av alpernas vackra vyer. Läs mer om hotellet här Övriga hotell under resan: D...
Resekalender
23/12Jul i Hälsinglandfrån 4 695:-
3/2Jokkmokks Marknad med Ishotelletfrån 7 895:-
Kontakta oss
Adress:
EGE-Trafiken
Box 300
BOX 300
532 24 SKARA