Skip to main content

Midsommarresa till Dalarna med Skinnarspelet

Midsommarfirandet i Dalarna har lång tradition. På denna resa är vi med på ett trevligt firande med spelmanslag och sockendräkter. Vi hinner även med ett besök på en levande fäbod och några andra trevliga besök runt i trakterna. På midsommardagen avslutar vi dagen med att se Skinnarspelet, Den underbara Pälsen, en sommarmusikal med proffs och amatörer i ensemblen. 

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Malung 

Efter avslutad uppsamling beger vi oss norrut mot Malung där vi skall bo på hotell dessa nätter. Vi tar det lugnt på vår färd och stannar för fika/lunch på egen hand. Något trevligt stopp utmed vägen hinns säkert med. Under vistelsen har vi hjälp av Per-Ola Björklund, vår lokalguide som innan middagen första kväll visar program med bilder och folkmusik . Han är författare och riksspelman. 

Dag 2: Midsommarfirande 

Vi startar dagen med att bege oss norrut till Berga by och starten av Vasaloppet som för övrigt firar 100 år. Tandådalens Fjällkyrka är nästa stopp med visning och kaffepaus. Lunchstopp i Sälen följer, därefter tittar vi på Vasastenen, där första Vasaloppet startade. Nu väntar midsommarfirande vid Olnispagården. Båtar med spelmanslaget och sockendräktklädda kommer på Västerdalälven och midsommarstången reses, dans kring stången för den som önskar. Åter på hotellet väntar middag. 

Dag 3: Midsommardagen 

Efter frukost far vi österut mot Arvselen och den levande fäboden. Kulturpersonen Täpp Lars tar emot, guidar och bjuder på kaffe med dopp. Nästa stopp är hos Skinnaren Tage som guidar runt i Öje skinnmuseum. Lunch äter vi gemensamt och sedan avresa mot Orrskogen i Malung. Vi får lite egen tid innan Skinnarspelet, då vi kan se konsthantverkare och kan ta en kopp kaffe på egen hand. Sedan ser vi på musikalen, Den underbara Pälsen, med bland annat Sonja Aldén. Mycket sång och musik utlovas. Middagen väntar åter på vårt hotell.    

Läs mer om Skinnarspelet här: 

Dag 4: Malung – Hemorten 

Vi tar en senare start innan det är dags att bege oss åter hemåt. Som på utresan stannar vi till för fika/lunch. 

Karta

Resekalender
2/10Gardasjönfrån 11 295:-
10/10Resträff på Viking Cinderella - buss 3från 495:-
24/11Berlinfrån 3 495:-
24/11Julmarknad i Hildesheim med Hamlenfrån 4 495:-
8/12Berlinfrån 3 495:-
Kontakta oss
Adress:
EGE-Trafiken
Björkelundsgatan 21
532 40 SKARA