Skip to main content

Lüneburger Heide och Hamburg

På denna resa så besöker vi Lüneburg med sin fina Heide, naturreservatet med sina härliga ljungfält och vackra skogar. Här åker vi häst och vagn, äter lunch och fikar. Vi bor centralt i Lüneburg så det mesta finns inom gångavstånd. Men vi hinner även med ett besök i Hamburg, den stora hamnstaden. Här tar vi hjälp av en lokalguide i några timmar.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Lüneburg

Efter uppsamling så beger vi oss söderut, vi passerar landvägen genom Danmark och tar färjan över till Tyskland. Vid ankomsten så får vi våra rum innan vi äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 2: Lüneburg med Heide

Innan vi beger oss ut mot Heiden så tar en lokalguide oss med på en rundtur inne i Lüneburg. Sedan är det dags att besöka det närliggande Heide, ett stort naturreservat med ljungen svävande som öppet hav. Men här finns även fina skogar av både bok och björk. Vi äter en gemensam lunch innan vi med hjälp av häst och vagn tar oss runt i detta vackra naturlandskap. Efter denna tur så smakar säkert kaffe med kaka bra. Efter återkomst till Lüneburg så är kvällen fri.

Dag 3: Lüneburg – Hamburg

Då var det dags för Hamburg, Tysklands näst största stad. Staden har en av Europas största Containerhamnar. Vår lokalguide visar oss runt och vi får säkert höra mer om stadens historia, staden har flera vackra byggnader som bland annat St Peterskyrkan och Nikolaifleet. Även ett besök på Reeperbahn, den kända stadsdelen i St Pauli hinns nog med. Vi stannar till vid det fina utkikstornet i Konserthuset, där man på 37 meters höjd uppe på plattformen, kan titta runt i 360 grader över denna stora stad. Lite egen tid i Hamburg innan vi far tillbaks till Lüneburg, även denna kväll är fri för egna utsvävningar.

Dag 4: Lüneburg – Hemorten

Då var det dags att säga adjö till Lüneburg och Tyskland för denna gång. Vi hinner säkert med lite gränshandel innan vi tar färjan mot Danmark. Sedan återstår resan via Danmark och upp genom Sverige till våra hemorter.

Karta