Kuba

Ny14 dagar. Pris fr. 26 395 kr :-

 • Kuba
 • Buss & Flyg
 • Sol och bad

Följ med oss till färgsprakande Kuba. Här blandar vi stränder med storstaden Havanna, rom och cigarrer!

Dag 1: Hemorten – Havanna

Vi flyger via Amsterdam med ankomst till Havanna på kvällen (lokal tid), och här väntar gemensam transfer till vårt hotell för incheckning.

Dag 2:  Havanna

Efter frukost samlas vi för ett välkomstmöte, och får ta del av praktisk information inför resan. Resten av dagen spenderar vi i Havannas historiska hjärta ”la Habana Vieja”. Hela stadsdelen blev utnämnd till världskulturarv av UNESCO 1982. Intrycken från gamla Havanna blir starka. Vi beundrar katedralen med sin vackra barockfasad och Plaza del Armas med sina historiska byggnader. Vi pausar och äter en trevlig gemensam lunch (ingår) innan vi fortsätter till Havana Club Rom museum. Här får vi en guidad visning och berättat för oss om romens historia på Kuba. Självklart får vi också smaka på denna ädla dryck! Under eftermiddagen finns det lite tid att på egen hand smälta alla intryck från denna underbara stad och på kvällen anordnar reseledaren en middag till självkostnadspris inne i Havanna för de som önskar.

Dag 3: Havanna

Idag blir det stadsrundtur i buss till Havannas olika stadsdelar och vi ser bl.a. Hotel Nacional, Plaza de la Revolución, Malecón, Callejón de Hamel samt Capitolio, den gamla regeringsbyggnaden. Under rundturen gör vi också ett besök på en av Havannas berömda och mycket intressanta cigarrfabriker. Här får vi lära oss allt om det ärofyllda hantverksyrket – ”torcedor” eller cigarrullare. Kuba är världens näst största tillverkare av cigarrer efter Dominikanska Republiken.

Extra kvällsutflykt (måste bokas på förhand vid bokningstillfället): Tropicana är en väl fungerande nattklubb men är mer känd för sina spektakulära och vida berömda cabaret. Här får vi uppleva en praktfull föreställning med pompösa och färgglada kostymer och dans på världsnivå. Här kommer vi verkligen att njuta av de karibiska rytmerna. I priser ingår transfer, middag, rom och cola samt show.
Pris: 1 200,-

Dag 4: Hemingwaydag

Nu är det dags för en dag i Ernest Hemingways fotspår. Vi besöker hans gård eller ”finca” i San Francisco de Paula strax utanför Havanna. Här bodde Hemingway i flera år tillsammans med sin sista fru. Efter författarens död överläts huset i stort sett intakt, till det kubanska folket som museum. Det är en mycket speciell upplevelse att besöka huset, all inredning, alla hans böcker och kläder finns kvar – precis som om han skulle komma tillbaka vilket ögonblick som helst. Här hade han storfrämmande av de skådespelare som hade huvudroller i de filmer som baserades på hans berömda romaner. Vi vandrar runt i den vackra trädgården där även båten ”Pilar” och kattkyrkogården ligger kvar. Vi fortsätter sedan till den lilla fiskebyn Cojimar där Hemingways båt låg och varifrån hans många fisketurer utgick ifrån. Här äter vi lunch (ingår) på en restaurang som också var hans favoritställe. Vi avslutar vår Hemingwaydag med en god gemensam middag (ingår) på Hemingways stamställe ”La Bodeguita del medio”, där vi även serveras en äkta kubansk Mojito.

Dag 5: Dag på stranden eller fri dag i Havanna

Efter frukost finns idag möjlighet att åka på en tur utanför Havanna (ca 30 minuters resa). Här breder sig en vacker karibisk strand ut, och de som vill kan åka med dit för att njuta, bada och koppa av.  Önskar man inte åka till stranden finns det gott om saker att hitta på inne i Havanna såsom att besöka konstmarknaden, något av de många intressanta museerna eller kanske bara flanera längs havet på Malecón eller på något av torgen. På kvällen anordnar reseledaren en middag på någon av Havannas restauranger till självkostnadspris.

Dag 6: Utflykt Viñales

Tidigt på morgonen ringer väckarklockan! Vi ska på en fantastisk naturupplevelse med buss till Viñales/Pinar del Rio, en provins på västra Kuba som är känd för sina tobaksplantager och för sin tillverkning av landets bästa cigarrer. Här besöker vi Viñalesdalen som finns med på Unescos världsarvslista. Dalen är storslagen, med ett kuperat landskap som har rik flora och fauna. Under dagen besöker vi en veguero, vilket är en tobaksodlare, där vi får höra om tobaksplantan och dess torkning i speciella torkhus. Vidare gör vi ett intressant besök på Mural Prehistorico, som är en fantastisk väggmålning gjord mitt ute i naturen som symboliseras människans evolution. Vi besöker också den pittoreska byn Viñales där vi får lite tid på egen hand. Under dagen äter vi också en trevlig lantlig lunch (ingår) tillsammans.

Dag 7: Havanna – Trinidad

Efter en stärkande frukost packar vi väskan för att ta oss till Trinidad. På vägen hinner vi med ett spännande besök vid den omtalade Grisbukten och den vackra platsen la Caleta Buena. Självklart ges det tid för ett dopp för de som önskar. Här serveras vi också en lunch (ingår. Trinidad skattas av många Kuba-kännare som den vackraste staden på ön. Trinidad är främst känd för att vara en av de bäst bevarade koloniala städerna i världen och har utsetts till ett Unesco världsarv. Staden ligger vid foten av Sierra Del Escambray och endast 12 kilometer från Playa Ancón, som anses vara den vackraste stranden på södra Kuba. Vi checkar in på vårt strandhotell med all inclusive för de kommande 3 nätterna.

Dag 8: Tinidad

Under förmiddagen åker vi in till Trinidads centrum med vår buss. Vi flanerar på de pittoreska kullerstensgatorna kantade av pastellfärgade palats och fönsterbalustrader som tar dig tillbaka till en förgången tidsepok. Att strosa runt i Trinidad, Kubas pärla, är som att besöka ett museum. Staden grundades på 1500-talet för att hedra den heliga treenigheten. Vi unnar oss en stunds vila på baren La Canchánchara. Här provar vi av den lokala romdrinken med honung, till tonerna av levande musik. Efter det utforskar vi det vackra och charmiga Trinidad på egen hand. Marknaden i Trinidad, nära det centrala torget är ett bra ställe att köpa broderade tyger. Vi återvänder till vårt strandhotell där lunchen väntar. Eftermiddagen fri för egna aktiviteter.

Dag 9: Ledig dag eller extra utflykt Sockerrörsdalen)

Njut av stranden Ancón idag, eller häng med er kunniga reseledare på en extratur till landsbygden. Här möter vi de kubanska cowboys ”guajiros” som driver boskapen över de vidsträckta sockerrörs-plantagen. Vi besöker en av de gamla storgodsherrarnas marker där vi hör talas om slavar, sockertillverkning och områdets betydelse under den spanska kolonialtiden. (utflykten till sockerrörsdalen är till självkostnadspris). Eftermiddagen fri för egna aktiviteter.

Dag 10: Trinidad – Varadero

Idag fortsätter resan till badparadiset Varadero. Vi åker via den staden Santa Clara. I Santa Clara passar vi på att äta lunch (ingår) samt tittar på revolutionären Che Guevara´s enorma mausoleum som också ingår i resans pris. Därefter åker vi vidare till Varadero där vi checkar in på vårt all inclusive hotell direkt på den två mil långa vita sandstranden. Njut av hotellets alla faciliteter, blått vatten och kritvit sand under resans sista dagar!

Dag 11: Ledig dag

En fri dag för sol, bad och egna upptäckter. Även denna dag ingår all inclusive på vårt hotell.

Dag 12: Utflykt Varadeo

För de som önskar tar bussen oss in till Varadero. Här möts vi av hantverksmarknad, många caféer och folkliv. Intressant är framförallt byggnaden som det är beläget i. Innan lunch återvänder vi till vårt härliga strandhotell för ännu en dag i paradiset.

Dag 13: Valadero – Havanna

Våra innehållsrika dagar på Kuba går mot sitt slut och det är dags att checka ut och gå ombord på vår transfer till Havannas flygplats. Rika på härliga minnen säger vi ”hasta luego” och hoppas att snart vara tillbaka i detta färgstarka land.

Dag 14: Hemkomst

Vi landar i Sverige och nu väntar bara sista biten hem till respektive hemort.

Liknande resor

Ny

Södra Afrika med Victoriafallen, Kapstaden, Safari och Vine

På denna fantastiska resa får vi uppleva några av Södra Afrikas höjdpunkter. Trygga äventyr, god mat, högklassiga hotell och lodger i kombination med naturupplevelser av sällan skådat slag.

Ny

Albanien – kontrasternas land

Albanien är verkligen kontrasternas land. Här hittar vi en spännande natur med höga berg, brusande floder och den vackra albanska Rivieran.

Avresedatum och priser

Inga datum tillgängliga

Information

I resans pris ingår:

 • Flygresa
 • Boende i dubbelrum inkl frukostpension
 • Utflykter och besök enligt program
 • 12 luncher
 • All inclusive från middag dag 7 till lunch dag 13
 • Engelsktalade guideservice
 • Svensktalande guide
 • Visum till Kuba

Tillägg transport Arlanda enkelresa:

500:- enkel väg

Tillägg, enkelrum:

4 500:-

Tillägg extrautflykt Tropicana:

1 200,-

Valuta:

Kubanska Peso, USD

Tidtabell

 • Linköping, Fjärrbussterminalen: 05.15
 • Norrköping, Fjärrbusstationen: 05.50
 • Nyköping, Bussterminalen: 06.25
 • Katrineholm, Resecentrum: 06.35
 • Malmköping, Busstation: 07.15
 • Eskilstuna, Nya busstationen: 08.00
 • Strängnäs, Stationen: 08.30
 • Arlanda, Utrikesterminalen: 10.00