Kroatien – Sibenik

Ny12 dagar. Pris fr. 10 995 kr :-

 • Kroatien
 • Övriga Europa
 • Sol och bad

Kroatien har blivit ett otroligt populärt resmål för oss skandinaver, och det är inte konstigt då landet bjuder på det mesta!

Sol, fina stränder och salta bad i ett ljuvligt klimat. Vacker natur, god mat och dryck – vad mer kan man önska? På denna resa tar vi bussen genom Europa, och får en hel vecka på plats på Solaris Holiday resort, en fin anläggning belägen direkt vid havet. Tröttnar du på sol och bad finns dessutom möjlighet att följa med på ett par fina extrautflykter.

Dag 1: Hemorten – Oranienburg

Vi färdas genom Sverige och Danmark och tar färjan över till Tyskland. På snabba vägar färdas vi vidare till Oranienburg och vårt första övernattningshotell. Här checkar vi in och äter middag tillsammans.

Dag 2: Oranienburg – Altenmarkt im Pongau

Efter frukost fortsätter vi resan genom Tyskland och vårt nästa övernattningshotell ligger i österrikiska Altenmarkt im Pongau, där vi bor en natt och äter en gemensam middag.

Dag 3: Altenmarkt im Pongau – Sibenik

Vi fortsätter genom Österrike och Slovenien och når Kroatien under eftermiddagen. Senare under dagen når vi vår fina anläggning Solaris Holiday Resort, Hotel Jure, och här skall vi nu bo i sju nätter. Efter att vi har installerat oss väntar middag.

Dag 4-9: Lediga dagar i Sibenik/utflykter enligt nedan

Nu väntar sköna och avslappnande dagar på vår fina anläggning, och här ingår förutom fina rum frukost och middag var dag. Anläggningen har både pool, spa och gym för den som vill vara aktiv under semester, och ett vattenland för alla som gillar att bada. För den som hellre vill bada i det kristallklara Medelhavet ligger hotellet direkt i anslutning till stranden.

Dag 5: Extrautflykt nationalparken Krka

Idag ordnar vi en utflykt till Krka Nationalpark, en enastående upplevelse med sitt unika natursceneri. Vi startar vid Skradin, och åker båt över sjön Visovac. Båten lägger till vid den mest berömda platsen, en liten badsjö nedanför de största vattenfallen, och här finns också möjlighet att på egen hand äta lunch. Klimatet känns subtropiskt och faunan och djurlivet är unikt, och för att uppleva nationalparken på bästa sätt promenerar man på promenadvägar av trä. Glöm inte badkläder och kamera!

Dag 6: Extrautflykt med båt till Kornatiöarna

Även idag anordnas en extratur. Vi gör en båttur till Kornatiöarna, en nationalpark bestående av 147 öar, som ligger vackert utanför Dalmatinens kust. Vi tar båten från Vodice och ombord serveras vi också lunch (ingår). Under eftermiddagen besöker
vi en av dessa karga vita öar tillsammans med en lokalguide. Öarna är obebodda men har blivit ett mycket populärt mål för dykare och seglare. Båten tar oss senare tillbaks till fastlandet och vårt hotell i Sibenik.

Dag 8: Utflykt till Split (ingår i resans pris)

Idag gör vi en gemensam utflykt som ingår i resans pris till Split, som befolkningsmässigt är Kroatiens nästa största stad. Belägen på en halvö vid Adriatiska havet är detta en viktig turistort och en regional trafikknutpunkt. Vi gör en stadsrundtur tillsammans med lokalguide och hinner sedan upptäcka mer av staden på egen hand.

Dag 10: Sibenik – Golling

Hemresan startar efter frukost och vi når frampå kvällen vårt hotell i Golling, där vi även serveras middag.

Dag 11: Golling – Oranienburg

Efter frukost fortsätter vi norrut genom Tyskland och vi övernattar även på hemresan i Oranienburg, där vi också äter resans sista middag tillsammans.

Dag 12: oranienburg – Hemorten

Vi fortsätter sista biten genom Tyskland och Danmark och når under eftermiddagen åter svensk mark. Frampå kvällen når vi åter våra respektive hemorter.

Liknande resor

Amalfi – Sorrento – Capri

Njut av härligt avkopplande dagar i området Sorrento. Vi bor vackert nära havet, och besöker både den vackra Amalfikusten och Capri. Dessutom finns möjlighet för den som vill att följa med till Neapel och Pompeji, och med hjälp av vår reseledare och lokala guider får vi uppleva denna del av Italien på bästa sätt.

Ny

Italien – mat och vin

Italien är ju känt för många saker, inte minst sin fantastiska mat och sitt goda vin. Under denna resa får livsnjutaren smaka på några av godsakerna landet har att erbjuda.

Avresedatum och priser

Status & datum Pris Boka
Platser kvar 11 Sep 2018 10 995 kr

Information

I priset ingår:

 • Boende i dubbelrum
 • Halvpension
 • Utflykt till Split med lokalguide
 • Reseledare

Tillägg, enkelrum:

2 050:-

Tillägg, extrautflykter:

 

Kornatiöarna inkl båtresa, guide och lunch:  650:-,

Nationalparken Krka inkl båtresa och entré: 350:-

Tidtabell

OBS! Tidtabellen är endast rikttider, se ditt resebevis för exakta tider

 • Eskilstuna, Nya Busstationen: 02.00
 • Strängnäs, Stationen: 02.35
 • Malmköping, Busstationen: 03.15
 • Nyköping, Bussterminalen: 04.05
 • Katrineholm, Resecentrum: 04.05
 • Norrköping, Resecentrum gpl C: 04.50
 • Linköping, Fjärrbusstationen: 05.25
 • Mjölby, Mc Donalds vid E4: 05.50
 • Ödeshög, Östgötaporten: 07.00
 • Jönköping, Eurostop: 07.40
 • Värnamo, Mc Donalds: 08.10
 • Ljungby, Motell: 09.30
 • Helsingborg, Scandlines: 11.00