Kroatien med Brac – lata dagar

Ny8 dagar. Pris fr. 11 195 kr :-

 • Kroatien
 • Buss & Flyg
 • Övriga Europa
 • Sol och bad

Brac är en av de större öarna i Kroatien, ön ligger i det klarblå Adriatiska havet. Höga berg och djupa dalar varvas med små mysiga byar och en hel del historia. Här ligger den kända stranden Zlatni Rat och strax ovanför den magnifika utsikten ifrån berget Vidova Gora. Vi bor nära det kristallklara havet. Under resan får vi mycket egen tid men gör även några utflykter, fler går att boka till på respektive hotell.

Dag 1: Hemorten –Supetar/Bol

För de som bokat anslutning så hämtar vi med vår buss, övriga möter upp på flygplatsen. Då flygtiderna och hotellen är olika på dessa båda avgångar så blir programmet något annorlunda.

Juniresan startar vi efter ankomst till flygplatsen i Split med en trevlig rundtur. Vår lokalguide möter upp för en guidad tur i härliga, pittoreska Trogir. Den lilla staden med sin fina ringmur. Därefter mot Split och vår lokalguide berättar mer om båda  historia och visar oss de mest sevärda byggnaderna i denna stad som finns med på Unescos lista. Split sträcker sig över 2000 år tillbaks i tiden, en vacker stad med smala små gränder och stora torg. Vi tar sedan färjan över till Supetar och vårt hotell där vi
skall bo alla nätter. Middagarna äter vi på vårt hotell.

På Septemberresan tar vi oss direkt till andra sidan av ön, till Bol. Vi anländer vårt hotell under sena kvällen. Vi bor alla nätter på samma hotell och middagarna äter vi på vårt hotell. Se nedan för utflykter under denna avgång.

Dag 2-7 Lediga dagar och en utflyktsdag på Brac

Nu har vi flera dagar att bara må gott, bada, vandra omkring i omgivningarna eller kanske hitta på egna utflykter, hotellen har mycket att erbjuda. Vi bor på trevliga hotell med middagar och frukost inkluderat. Hotellen ligger nära havet och har härliga pooler.
Supetar är en hamnstad och en stor turistort, både för Kroaterna och andra turister. Här finns många restauranger och hotell, och havet ligger nära. Här kan man lätt ta sig över med färjan till Split för lite shopping eller en egen liten utflykt. Bol ligger på andra sidan ön Brac. Här har man utsikt över till grannön Hvar, som är en känd ö, då många kändisar stannar till här med sina otroliga båtar. I Bol finns ett trevligt Vinotek med deras kända Stina viner, så passa på att ta en tur dit för att provsmaka. Hotellet ligger på promenadavstånd ifrån Zlatni Rat stranden.

En dag så gör vi en trevlig rundtur på ön Brac med hjälp av lokalguide. Vi provar vin och olivolja, vi ser härliga vyer och mysiga små byar. Vi ser utsikten ifrån berget Vidova Gora och mycket mer. Brac viktigaste näringar är turism, olivodling (som vi kommer se mer av under turen) och fikon. Eftersom Brac är en ö så är ju även fisket en stor del av mångas liv. Även stenindustrin har varit stor då ön producerat mycket marmor till byggnationer över världen. Då vi bor på olika hotell och orter så anpassas denna utflykt så att man får se det mesta.

På Septemberresan så gör vi istället för Trogir och Split en rundtur med lokalguide till grannön Hvar, med båtresa, lunch och dryck inkluderat. Öns viktigaste inkomstkälla är turism och har vi tur så ligger kanske någon av alla kändisars båtar vid kaj, otroliga fartyg i alla storlekar då ön är ett populärt resmål för många kändisar. Hvar är utsedd till en av världens 10 vackraste öar. Vi ser katedralen och andra historiska byggnader, huvudorten
har samma namn som ön, Hvar. Vi hoppas på varma och sköna dagar under vår vistelse, Kroatien har ju ett härligt varmt klimat under många månader, en del snabba åskskurar kan komma men går fort över och solen återkommer.

Dag 8: Supetar/Bol – Hemorten

Vi äter en tidig frukost innan vi tar oss åter till flygplatsen utanför Split. Vi flyger direkt hem och når snart Sverige. För de som bokat anslutning står bussen återigen och väntar för hemresan

Liknande resor

Ny

Albanien – kontrasternas land

Albanien är verkligen kontrasternas land. Här hittar vi en spännande natur med höga berg, brusande floder och den vackra albanska Rivieran.

Ny

Sardinien och Korsika

Sardinien och Korsika är två stora och vackra öar i Medelhavet. Under denna resa får vi stifta bekantskap med båda öarna.

Avresedatum och priser

Status & datum Pris Boka
Slut × 14 sep 2019 11 395 kr

Information

I resans pris ingår:

 • Flygresa
 • Boende i dubbelrum
 • Halvpension
 • Utflykter med lokalguide enligt program
 • Färdledare

Tillägg, enkelrum:

2 050:-

Valuta:

Euro

Hotell

15/6 Dag 1-7:

Bluesun hotel Velaris, Supetar

14/9 Dag 1-7:

Bluesun hotel Elaphusa, Bol

Tidtabell

Avresa Juni resan

 • Linköping, Fjärrbussterminalen: 00.50
 • Norrköping, Fjärrbusstationen: 01.25
 • Nyköping, Bussterminalen: 02.00
 • Katrineholm, Resecentrum: 02.05
 • Malmköping, Busstation: 02.50
 • Eskilstuna, Nya busstationen: 03.35
 • Strängnäs, Stationen: 04.05
 • Arlanda, Utrikesterminalen: 05.35

På Septemberresan flyger vi senare, för avresa se ditt resebevis

 • Arlanda, Utrikesterminalen: 14.00