Skip to main content

Kroatien Istrien

Följ med oss på en härlig resa ner till Kroatien, i området Istrien som ligger i norra delen av landet. Vi tar oss ner med buss och vi får några härliga dagar med sol och bad i Vrsar som ligger mellan Rovinj och Porec.

Dagsprogram

Dagsprogram

Resort Petalon är en fin anläggning med både pool och nära till havet, Kroatien är ju känt för sitt fina badvatten. Petalon ligger cirka 20 minuters promenad ifrån Vrsar. Middagar ingår alla kvällar, på Resorten så är det buffé varje kväll med många olika goda rätter att välja på. Det finns även möjlighet att följa med på två intressanta och trevliga utflykter. 

Dag 1: Hemorten – Hodenhagen

Vår resa går ner genom Sverige och vi färjar över mot Danmark. Efter några mil så väntar nästa färja till Tyskland. När vi anländer till vårt hotell så väntar våra rum och middag. 

Dag 2: Hodenhagen – Ingolstadt

Efter frukost så fortsätter vår resa ner till norra Bayern. Här övernattar vi och äter gemensam middag.

Dag 3: Ingolstadt – Vrsar

Då fortsätter vår resa mot Kroatien och vi passerar både Österrike och Slovenien på vår väg. Härliga vyer och en hel del kända orter ser vi ifrån vår buss. När vi kommer fram till vår Resort så checkar vi in och tittar oss omkring på anläggningen, buffémiddag väntar alla kvällar.

Dag 4-9: Vrsar

Nu väntar sköna och avslappnande dagar. Våra rum ligger utspridda i flera hus runt om på den fina anläggningen. Kanske ett dopp i poolen eller ute i det blåa fina havet kan locka? Glöm inte badkläder. Passa på att ta en promenad in till Vrsar eller bara gå runt i den trevliga omgivningen. På anläggningen finns både restaurang, pub, pizzeria och barer, så man behöver knappast gå varken hungrig eller törstig. Priserna i Kroatien är fortfarande låga om man jämför med svenska priser. 

Under tiden i Vrsar finns möjlighet att följa med på två trevliga utflykter under två dagar (tillkommer på resans pris, minst 20 personer). Ena dagen (heldag) tar vi oss mot härliga Rovinj, som är en trevlig, historisk stad med sitt fina läge utmed kusten. En lokalguide visar oss runt i denna trevliga stad. Lite egen tid för shopping. Efter detta så tar vi plats ombord vår båt som tar oss in i den mycket vackra Limfjorden som omsluts av upp till 100 meter höga berg. Här blir vi också serverade en enklare lunch innan båten så småningom lägger till i Vrsar. 

Andra dagen (halvdag) så tar vi oss till Porec och OPG Banko, där vi skall prova vin. Vinet ifrån Istrien är av hög kvalité.

Dag 10: Vrsar – Ingolstadt

Då var det dags att säga adjö till Petalon och Vrsar för denna gång. Efter några sköna dagar så vänder vi hemåt. Vi tar oss norrut till Ingolstadt där hotell och middag väntar.

Dag 11: Ingolstadt – Bad Oldesloe

Efter frukost så fortsätter vi vår resa norrut och efter att vi passerat flera stora tyska städer så kommer vi till vårt övernattningshotell, middag väntar.

Dag 12: Bad Oldesloe – Hemorten

Då återstår den sista dagen upp till våra uppsamlingsorter. Vi passerar återigen via Danmark och färjorna som på utresan. Framåt sen kväll är vi åter hemma.

Karta