Julmarknad i Rüdesheim am Rhein

Ny6 dagar. Pris fr. 5 195 kr :-

 • Tyskland
 • Julmarknadsresor
 • Övriga Europa

Vid floden Rhen pågår julmarknaden i det julutsmyckade Rüdesheim, på den världsberömda Drosselgasse och genom de stämningsfyllda platserna på Rheinstraße.

Här finner vi hundratals utsmyckade julbodar med ett stort urval av hemslöjd, juldekorationer, massor av juldelikatesser – och dessutom goda viner….

Dag 1: Hemorten – Trelleborg (ca 600 km)

Efter uppsamling kör vi söderut och stannar vi för matpaus på lämpligt ställe innan vi frampå kvällskvisten når Skåne. Vi äter en gemensam middag (inkl 2 glas vin/öl) på en restaurang i Trelleborg innan vi checkar in på TT-Lines nattfärja mot Tyskland, som avgår först kl 23.30.

Dag 2: Travemünde – Rüdesheim am Rhein (ca 620 km)

Efter frukost är vi i land kl 08.45, och tar plats i vår buss för fortsatt resa söderut. Vi gör uppehåll för kaffe och lunch på lämpliga ställen utmed autobahn, och anländer under eftermiddagen/kvällen till Rüdesheim. Vi checkar in på Central hotel för tre nätter, och här äter vi också gemensam middag.

Dag 3: Rüdesheim am Rhein

Efter en stärkande frukost väntar julmarknaden runt hörnet. Under eftermiddagen återsamlas vi för ett besök hos en av ortens duktiga vinmakare, Weingut Prasser. Här kommer vi få prova 5 sorters vin, och har också möjlighet att köpa med oss några flaskor hem. Middag på kvällen på vårt hotell.

Dag 4: Rüdesheim am Rhein

Förutom julmarknaden kanske någon idag vill passa på att göra ett besök vid Asbach Uralt där man producerar den välkända tyska brandyn. Efter det passar det säkert bra att provsmaka drycken i en riktigt lokal specialitet – Rüdesheimer Kaffee! Även denna kväll avslutas med gemensam middag på vårt hotell.

Dag 5: Rüdesheim am Rhein – Travemünde (ca 620 km)

Dags för hemresa! Efter frukost tar vi plats i bussen och styr norrur mot Travemünde. Vi hoppas även hinna med att stanna till vid tex Citti i Lübeck för lite shopping, innan vi tar plats på TT-Lines fartyg (avgångstid 22.00), där gemensam middagsbuffé väntar.

Dag 6: Trelleborg – Hemorten (ca 600 km)

Efter frukost ombord har vi bara resten av hemresan kvar upp genom Sverige, och vi hoppas nå våra hemorter framåt eftermiddagen.

Liknande resor

Amalfi – Sorrento – Capri

Njut av härligt avkopplande dagar i området Sorrento. Vi bor vackert nära havet, och besöker både den vackra Amalfikusten och Capri. Dessutom finns möjlighet för den som vill att följa med till Neapel och Pompeji, och med hjälp av vår reseledare och lokala guider får vi uppleva denna del av Italien på bästa sätt.

Ny

Italien – mat och vin

Italien är ju känt för många saker, inte minst sin fantastiska mat och sitt goda vin. Under denna resa får livsnjutaren smaka på några av godsakerna landet har att erbjuda.

Avresedatum och priser

Inga datum tillgängliga

Information

I resans pris ingår:

 • Boende i dubbelhytt/dubbelrum
 • Halvpension
 • 1 vinprovning
 • Reseledare

Tillägg, enkelrum:

1 300:-

Valuta:

Euro

Hotell

Dag 1 och 5:

Ombord på TT-Line

Dag 2-4:

Central hotel, Rüdesheim

Tidtabell

 • Eskilstuna, Busstation: 08.30
 • Strängnäs, Stationen: 09.00
 • Södertälje, Syd: 09.40
 • Nyköping, Bussterminalen: 10.30
 • Norrköping, Resecentrum läge C: 11.15
 • Linköping, Fjärrbusstationen: 11.55