Skip to main content

Julmarknad i Celle och Goslar

På denna resa kombinerar vi två trevliga julmarknader. Vi besöker den fina korsvirkesstaden Celle med sin trevliga julmarknad med allt som hör till och är ett underbart resmål att besöka under advent. På det vackra torget är det julstämningen och vi riktigt känner att julen närmar sig! Men vi hinner även med ett besök i den vackra staden Goslar med sina fina korsvirkeshus. En klassisk tysk julmarknad med allt man kan önska sig. Vi bor i Lehrte, strax utanför Hannover.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Hannover

Efter uppsamling tar vi oss via de danska vägarna till färjan mellan Danmark och Tyskland för att fram på kvällen nå Hannovertrakten och vårt hotell, Median hotel, Lehrte. Vi äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 2: Celle julmarknad

Vi tar oss mot Celle och den fina julmarknaden. Celle ligger norr om Hannover men det är kort körtid dit. Staden med sina många och fina korsvirkeshus bjuder in till en trevlig julstämning. Även det fina slottet kan vara värt ett besök. Vi får tid att på egen hand strosa runt i alla julbodar och inta en god lunch. Åter på hotellet intar vi en gemensam middag.

Dag 3: Goslar julmarknad

Efter en god frukost beger vi oss söderut mot Goslar. Även här väntar många och fina korsvirkeshus och en trevlig och mysig julmarknad. Här bjuds det på musik, konserter och mycket mer. Ett tips är ett besök i kyrkan med sitt "Himmelsleiter", tornet i den centralt belägna marknadskyrkan, med härlig utsikt. Ät lunch, strosa runt och shoppa i alla trevliga bodar, även en god Glühwein kanske kan locka. Åter på vårt hotell väntar middag.  

Dag 4: Hannover – Hemorten

Vi lämnar vårt hotell och beger oss norrut mot våra hemtrakter. Vi kör samma väg som på utresan.

  • Ordningen på dagarna kan ändras

Karta

Resekalender
13/4Hollandfrån 9 775:-
26/6Nordkapfrån 14 150:-
10/7Midnattssolens förtrollande land från 10 995:-
22/7Höga Kustenfrån 5 695:-
29/8Bornholmfrån 6 395:-
Kontakta oss
Adress:
EGE-Trafiken
Björkelundsgatan 21
532 40 SKARA