Skip to main content

Inlandsbanan

Tågresan på Inlandsbanan är en fantastisk naturupplevelse men även bussresan genom vårt vackra land har många underbara vyer att erbjuda. I år åker vi Inlandsbanan mellan Östersund och Vilhelmina. Förutom tågresan på Inlandsbanan erbjuder denna resa gruvbesök med en kyrka 90 meter under jord, rovdjursutställning och lite samehistoria.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Östersund

Från respektive hemort går vår resa norrut. På vår väg passerar vi flera kända städer och platser, vi stannar för fika och lunch där det passar. Middag väntar efter att vi fått våra rum.

Dag 2: Östersund – Malå

Tidig morgon tar vi plats ombord på Inlandsbanan som skall ta oss norrut till Vilhelmina (cirka fyra timmar). Vi far genom bäverland, renhjordar, myrmarker och pittoreska småbyar. Tågpersonalen står till förfogande och berättar gärna om historia och platser under resans gång. Efter tågresan blir det uppehåll för lunch på egen hand i den fina staden Vilhelmina. Sedan bär det av till Båtsuoj Samecenter, här skall vi få lite samehistoria och gör en rundvandring i ett sameviste. Vi får smaka på torkat renkött med kaffe. Vidare till Malå och vårt hotell. Vi äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 3: Malå - Umeå

Direkt efter frukost så far vi mot Kristineberg och beger oss under jorden och S:t Annas gruvkyrka. Bussen går 90 meter ner i gruvan och en guide berättar om den märkliga kyrkan. Vi får även en trevlig förmiddagsfika vid kyrkan. Framåt lunchtid anländer vi till Svansele och deras vildmarksutställning, här ser vi oss runt i deras fantastiska rovdjursutställning. Här bjuds vi dessutom på en trevlig och lite annorlunda vildmarkslunch. Under eftermiddagen kommer vi fram till Umeå och vårt hotell, middag väntar efter vi fått våra rum.

Dag 4: Umeå – Gävle

Då var det dags att påbörja vår resa söderut ner mot dagens slutmål, Sundsvall. Här väntar vårt hotell med rum och god middag. Under dagen kommer vi att passera den mycket kända Höga Kusten bron där vi kan stanna till för att ta oss en titt på detta fantastiska bygge. Sedvanliga stopp för fika och lunch utmed vägen. Middag och sköna rum väntar på vårt hotell.

Dag 5: Gävle – Hemorten

Efter frukost så fortsätter vår resa mot våra hemorter. Vi avslutar vår norrlandsresa för denna gång och säger farväl och på återseende.

Karta