Skip to main content

Hurtigruten

Under en 26-timmars kryssning genom de norska fjordarna och ölandskapet får vi uppleva Norge på ett fantastiskt sätt. Vi åker med någon av de klassiska Hurtigrutenbåtarna sträckan Trondheim – Bergen. Under vår båtresa passerar vi många mysiga norska kuststäder och branta klippor som stupar ner i norska havet. Vi besöker tusenårsstaden Trondheim och från bussfönstret väntar också många storslagna vyer.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Hamar

Vi tar sikte på den norska gränsen och stannar för kaffe och lunch på lämpliga ställen utmed vår resväg. Framåt senare delen av eftermiddagen når vi Hamar, och hinner säkert med en liten promenad innan vi äter vår första gemensamma middag på vårt hotell.

Dag 2: Hamar – Trondheim

Vi fortsätter vår resa upp till den vackra fjällplatån Dovre. Snart är vi framme vid dagens mål Trondheim – Norges historiska huvudstad - och hinner med en guidad busstur genom den säregna staden. Om tid finns rekommenderas ett besök i den enorma katedralen Nidarosdomen (entré ingår ej).

Dag 3: Trondheim – Hurtigruten

När frukosten är avklarad är det dags att bege sig ner till hamnen där en av Hurtigrutens båtar ligger och väntar på oss. Från Trondheim glider vi söderut längs den norska kusten. Nu är det bara att njuta av de fantastiska vyerna som passerar utanför fönstret. Vi passerar städer som Kristiansund och Molde på vår resa. På kvällen serveras en god middag. Mat och service är mycket uppskattad under turen med Hurtigruten.

Dag 4: Hurtigruten – Geilo

Efter en natt ombord på båten vaknar vi upp med branta berg och hänförande vyer utanför våra fönster. Vi äter frukost och njuter av lugnet ombord. Under dagen passerar vi Norges västligaste stad Florö. I vackra Bergen tar vi plats i bussen och fortsätter vår resa med siktet inställt på Geilo. Vi bor på fina Bardöla Höyfjellshotel. Innan middagen kan man ta sig ett dopp i poolen eller en promenad i de vackra omgivningarna.

Dag 5: Geilo - Hemorten

När vi har lastat bussen är det dags att börja vår hemresa. Vi åker förbi Hönefoss och Oslo innan vi lämnar Norge, detta fantastiska land.

Karta

Resekalender
2/7Lofotenfrån 10 895:-
2/7Nordkapfrån 10 595:-
3/7Helsingborg med Venfrån 4 395:-
4/7Finlands sjöarfrån 7 195:-
6/7Hangö och Helsingforsfrån 4 295:-
Kontakta oss
Adress:
EGE-Trafiken
Björkelundsgatan 21
532 40 SKARA