Skip to main content

Julmarknad i Hildesheim med Hameln

Julmarknad i Hildesheim kombinerat med Råttfångarens stad, Hameln. Följ med oss på denna trevliga resa till två städer med riktig Jultradition. Hildesheim med sina fina vackra korsvirkeshus och kyrkor och Hameln som ligger inbäddad på båda sidor om floden Weser.

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Hildesheim

Vi startar vår resa söderut via Danmark och efter några timmar från tyska gränsen når vi Hildesheim. Vi får våra rum och intar god middag tillsammans.

Dag 2: Hildesheims Julmarknad

Idag har vi hela dagen på oss att utforska Hildesheim och dess julmarknad. Vi bor centralt så marknaden ligger nära. Här finns det mesta att köpa, massor av god mat och dryck. Lukten av Glühwein ligger i luften. Två kyrkor i staden är med på UNESCO:s världsarvslista. Lunch och middag på egen hand denna dag.

Dag 3: Hamelns Julmarknad

Idag beger vi oss till Råttfångarens stad, Hameln. Berättelsen om råttfångeran är mystisk och den har ett olyckligt slut. Mycket i staden är präglat av denna historia. En del teater på gatorna, vackra korsvirkeshus och en härligt mysig Julmarknad väntar denna dag.  Kanske en flodtur kan locka utmed floden Weser. Middagen väntar då vi återkommit till vårt hotell.

Dag 4: Hildesheim – Hemorten

Då var det dags att ta farväl av Hildesheim och Tyskland för denna gång. Vi tar samma resväg som på utresan och under kvällningen så är vi åter hemma.

Karta