Skip to main content

Helsingborg med Ven

Under denna resa besöker vi sommarparadiset Ven med Tycho Brahes Uranienborg. Vi bor tre nätter i ”Sundets pärla” som är en trevlig hamnstad med härlig sommarpuls. Ett besök på Sofieros trädgårdar hinner vi också med. Det är även möjligt att tura över till Danmark och mysiga Helsingör. Vårt hotell är beläget centralt i Helsingborg.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Helsingborg

Efter uppsamling reser vi söderut mot Helsingborg. Vi gör sedvanliga stopp för fika/lunch utmed vägen. Efter att vi fått våra rum har vi resten av dagen fri för egna aktiviteter.

Dag 2: Ven

Nu väntar en heldag på Ven, denna vackra och speciella ö. Med båt ifrån Landskrona så är vi snart på Ven. Tillsammans med vår lokalguide och lokalbuss besöker vi bland annat Tycho Brahes Uranienborg och hans museum, Vens Hembygdsgård och kyrkan Sankt Ibb. Denna dag ingår både gemensam lunch och kaffe. Åter i Helsingborg så är det fri tid.

Dag 3: Ledig dag

Idag finns möjligheten att antingen ta en tur över till Helsingör som bland annat är känt för Kronborg Slott och historien om Hamlet. Här finns gott om butiker och mysiga caféer. De som väljer att stanna i Helsingborg kan flanera och besöka Kärnan eller ta en promenad till Fredriksdals Trädgårdar och Fredriksdalsteatern där Eva Rydberg har sina sommarfarser.

Dag 4: Helsingborg – Hemorten

Efter frukost så beger vi oss norrut till Sofiero med sina vackra trädgårdar. Här får vi lite egen tid att gå runt i slottsträdgården och omgivningarna på egen hand. Passa på att ta en fika innan vi beger oss mot hemorterna. Vi gör ett stopp till innan hemkomst.

Karta