Skip to main content

Geilo

Norge lockar oss med sin fantastiska natur, sina fjordar, fjäll, höga berg och vackra vattenfall. Vi bor på Ustedalen Resort i Geilo, beläget på Hardangervidda. Luften här är frisk och klar och naturupplevelserna många. Vi kommer att besöka både Kjeåsen och åka en av världens vackraste tågresor, Flåmbanan.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Geilo

Vi styr bussen mot norska gränsen och passerar Oslo på vår väg mot Geilo, där vi skall bo på Geilo Hotel under tre nätter. Orten är välkänd som skidort under vintern men är även ett mycket populärt turistmål under sommaren, med fantastisk natur inpå knutarna. Efter incheckning äter vi gemensam middag.

Dag 2: Utflykt Kjeåsen

Efter frukost tar vi plats i bussen och beger oss mot Eidfjord, ett litet samhälle omgivet av mäktiga bergsformationer. Vi reser vidare längs med Hardangerfjorden förbi Sima kraftverk, och får berättat för oss om kraftverket och fjälldammarna. Därefter kör vi upp till Kjeåsen. Vi får berättat för oss om familjen Wiik som bott och drivit gården i generationer, men numera tar man inte emot besökare på själva tunet. Vi får dock njuta av den hissnande utsikten innan vi färdas åter till vårt hotell där middag väntar.

Dag 3: Utflykt Flåmbanan

Dagens utflykt blir något alldeles extra, vi ska göra en tur på den otroligt vackra Flåmsbanan, som räknas som en av världens vackraste tågsträckor. Vi tar plats i Flåm och under den två timmar långa resan till Myrdal och tillbaks, får vi njuta av enastående vyer, så glöm inte kameran! Vi ser bland annat den vackra Aurlandsfjorden, en arm av världens längsta fjord, Sognefjorden och under turen gör tåget stopp för fotografering. På vägen tillbaks till Geilo åker vi genom Laerdalstunneln, världens längsta vägtunnel. Delvis är tunneln väldigt vackert belyst och dess längd är hela 24,5 km. Via Hemsedal kör vi sedan sista biten till vårt hotell och resans sista gemensamma middag.

Dag 4: Geilo – Hemorten

Efter frukost är det dags att lämna Norge för denna gång, och efter brukliga stopp för kaffe och lunch når vi våra hemorter framåt kvällen.

Karta