Skip to main content

Vinterresa till finska Lappland

Följ med på en spännande resa till Finland och den Norra Polcirkeln. Här får vi bland annat se norrsken, gå på rensafari och åka snöskoter. Och kanske hinner vi med en träff med självaste Jultomten, allt insvept i ett fantastiskt vinterland.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Sundsvall

Efter uppsamling tar vi vår buss norrut. Efter lite lunch och fika längs med vägen når vi Sundsvall och vårt hotell. Efter incheckning väntar en gemensam middag.

Dag 2 Sundsvall - Skellefteå

Dagen börjar med frukost innan vi fortsätter norrut längs med Bottenvikens kust. Vi passerar Höga Kustenbron och tar sen ett litet stopp inne i Norrlands huvudstad - Umeå. Under kvällen når vi Skellefteå och efter incheckning väntar en gemensam middag.

Dag 3 Skellefteå - Kemi - Rengård - Norrskenstur

Efter frukost tar vi sikte på den finska gränsen, vi passerar gränsövergången Haparanda - Torneå innan vi når fram till Kemi och vårt hotell som ska vara vår bas under dessa dagar i det finska Lappland. Under eftermiddag tar vi oss ut till en verksam rengård, här kommer vi i nära kontakt med dessa härliga djur. Vi bjuds på en guidning, fika och får även chans att gå på ett riktigt rensafari. Efter middagen på hotellet, tar vi oss åter ut i den finska vildmarken för att här om vädret tillåter uppleva riktigt Norrsken. På plats får vi se en presentationsfilm innan vår lokala guide hjälper oss att hitta de bästa ställen för att uppleva detta vackra skådespel. Vi avrundar kvällen med att bjudas på grillad korv innan vi tar oss åter till vårt hotell för en god natts sömn.

 

Dag 4 Kemi - Hundspannstur - Snow Castle

Under förmiddagen berger vi oss ut till en hundgård. Här bjuds vi på kaffe och en guidning innan vi får njuta av en oerhört mysig tur på hundspann genom detta vackra vinterlandskap. När vi har ätit lite lunch tar vi oss till en av Kemi största sevärdheter - Snow Castle. Snow Castle är världen största Snöfort och är precis som ICEHOTEL i Jukkasjärvi helt byggt av snö och is, vilket betyder att varje år får anläggningen byggas upp på nytt. På plats får vi en guidning och chans att se alla dessa vackra snöskulpturer. När vi känner oss nöjda med vårt besök tar vi bussen tillbaka till vårt hotell för lite välbehövlig middag.

Dag 5 Kemi - Rovaniemi - Santa Claus Village - Snöskotersafari

Återigen ger vi oss ut för att njuta av naturen och det lappländska landskapet - på snöskoter. Under några timmar kommer vi få chans att åka skoter på en totalt 20 km lång snöskotersafari. Under eftermiddagen tar vi bussen norröver och passerar den norra polcirkeln för att ta oss till Rovaniemi. Här tar vi oss till "Santa Village" - Jultomtens hem. Här finns ett 50-tal affärer och restauranger och naturligtvis får vi chans att träffa Tomten och nissarna på hans kontor. Efter att fått nog av julen för den här gången tar vi oss tillbaka till Kemi och vårt hotell för en gemensam middag.

Dag 6 Kemi - Vasa

Vi äter frukost innan vi checkar ut från vårt hotell i Kemi och börjar ta oss söderöver utmed den finska kusten av Bottenviken. Färden går genom de gamla svenskbygderna och dagens mål är Vasa. Väl på vårt hotell väntar en gemensam middag.

Dag 7 Vasa - Åbo

Vi äter frukost i lugn och ro innan vi tar en sista dag på finsk mark. Vi passerar städer som Björneborg och Raumo innan vi når Åbo där vår färja väntar på att ta oss över Östersjön hem till Sverige. Väl ombord letar vi upp våra hytter innan vi äter en gemensam buffé.

Dag 8 Stockholm - Hemorten

Vi äter en tidig sjöfrukost innan vi når Stockholm. Väl på fastland sitter vi åter upp i vår buss och tar oss den sista biten hem.

 

* Då mycket av aktiviteterna sker utomhus och det kan vara mycket kallt i Finska Lappland vintertid så rekommenderas varma kläder.

Karta

Resekalender
21/10Bremen Oktoberfestfrån 4 095:-
14/11Julmarknadsresa till Huseby och Kostafrån 1 895:-
9/12Berlinfrån 3 550:-
Kontakta oss
Adress:
EGE-Trafiken
Björkelundsgatan 21
532 40 SKARA