Skip to main content

TV-deckarnas England

Följ med till England, som är känt för sina välgjorda och spännande brittiska tv-deckare. På denna resa får vi veta mer om kommissarie Morse och Morden i Midsomer. Vi besöker den engelska landsbygden och bor tre nätter i den gamla universitetsstaden Oxford.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Brementrakten

Vi färdas genom Sverige och delar av Danmark innan vi når tysk mark. Vi övernattar i Bremen och här äter vi vår första gemensamma middag.

Dag 2: Bremen – Canterbury

Vi fortsätter på snabba vägar genom både Holland och Belgien och når sedan franska Calais. Härifrån färjar vi över till engelska Dover, vidare mot Canterbury där vårt hotell väntar med en senare middag.

Dag 3: Canterbury – Oxford – Kommissarie Morse Tour

Vi åker den sista biten till Oxford genom ett vackert engelskt landskap. Väl på plats möter vår lokalguide oss för att ta oss runt i Oxford – på en tur som kallas Kommissarie Morse Tour. I TV-detektiven Morse och hans efterträdare Lewis fotspår får vi se spännande platser från tv-serien som till stor del spelades in just i Oxford. Vår guide visar oss inspelningsplatser och berättar om kända fall under vår tur genom den gamla universitetsstaden. Middag serveras på vårt hotell i Oxford.

Dag 4: Utflykt Midsomer

Idag gör vi en heldagsutflykt med lokalguide i omgivningarna. Dagen ägnas åt de miljöer som blivit bekanta genom tv-serien Midsomer Murders med kommissarie Barnaby i centrum. Vår guide tar oss till byar och små samhällen, kända och mindre kända inspelningsplatser från serien som blivit omåttligt populär genom åren. Väl tillbaks i Oxford avslutar vi dagen med middag.

Dag 5: Ledig dag/halvdagstur till Stratford-upon-Avon

Idag finns möjlighet till en helt ledig dag i Oxford, kanske för att titta närmare på det välkända universitetsområdet som präglar mycket av livet i staden? Men den som hellre vill kan följa med på en tur till Shakespeares födelseort Stratford-upon-Avon. Vi besöker hans födelsehem (entré tillkommer) och får lära oss mer om denna stora och välkända författare. Vi stannar en stund för lunch eller något trevligt pubbesök och reser sedan tillbaks till Oxford. Här får vi några timmar på egen hand innan vi återsamlas på hotellet för middag. 

Dag 6: Oxford – Ashford

Det är dags att lämna Oxford och vi styr vidare mot Ashford. På vägen stannar vi till i staden Windsor strax väster om London. Här finns Storbritanniens största och absolut mest välkända slott, Windsor Castle. Vi kan promenera runt en stund på egen hand och den som vill kan ta sig en närmare titt på slottet. Därefter åker vi den sista biten till vårt hotell där vi skall övernatta, gemensam middag.

Dag 7: Ashford – Brementrakten

Resan går vidare till den häftiga Eurotunneln i Folkstone, där vi tar plats på biltåget som tar oss över till Calais på ca. 35 minuter. Vidare norrut och dagens mål Bremen där vi skalll bo och äta resans sista gemensamma middag.

Dag 8: Bremen – Hemorten

Vi reser vidare norrut och når under eftermiddagen åter svensk mark. Frampå kvällen är vi tillbaka på respektive hemort.

Karta

Resekalender
2/10Gardasjönfrån 11 295:-
10/10Resträff på Viking Cinderella - buss 3från 495:-
24/11Berlinfrån 3 495:-
24/11Julmarknad i Hildesheim med Hamlenfrån 4 495:-
8/12Berlinfrån 3 495:-
Kontakta oss
Adress:
EGE-Trafiken
Björkelundsgatan 21
532 40 SKARA