Skip to main content

Danska trädgårdar och slott

Trädgårdsintresserad? Då är detta resan för dig. Här besöker vi fina slott och trädgårdar med många olika teman. Trädgårdarna är inspirerade av allt från japanskt, engelskt, dansk och prärie, till sten, vatten och fiskar. Vi får se många växter och blommor som bland annat Rhododendron och Rosor, vi ser träd och buskar, härliga vattenfall och fina byggnationer för trädgårdar. Under resans gång färdas vi över Danmarks mäktiga broar och besöker även fantastiska Egeskov Slott.

 

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Sorö

Efter uppsamling tar vi oss söder ut via Helsingborg - Helsingör. Sedan tar vi oss till vår först trädgård, nämligen Alstedgaardshaven. Gården är en historisk gård med en relativt nyanlagd och renoverad trädgård. En kort resa ifrån trädgården ligger vårt mysiga hotell i Sorö, här väntar middag. Hotellet har egen vinodling och en trevlig omgivning.

Dag 2: Utflyktsdag

Idag tar vi oss mot nästa ö, Fyn. Här väntar både en fin trädgård och det fantastiska slottet i Egeskov. Vi startar med ett besök på den fina trädgården Kongsdal, en park på över 20 000 kvadratmeter. Här finns mängder av Rhododendron, Rosor, träd och buskar. Här finns även en liten sjö med fina vattenfall och fontäner. Vi tar oss vidare mot det vackra Egeskov Slott.  Slottet med sin fantastiska trädgård och välbevarade vallgravar är ett välbesökt slott. Här får vi tid att flanera runt både i parken, labyrinten och museet.  Åter på vårt hotell väntar middag.

Dag 3: Utflyktsdag

Efter frukost tar vi oss till vårt första besök, det fina Gavnö slott och park. Här upplever vi både det fina slottet med sin trevliga utställning och den härliga trädgården med mängder av blommor. Här finns också en unik målerisamling och slottskapellet är värt ett besök. Gavnö har även ett eget ölbryggeri. Efter detta väntar Birkegårdens Have. En 33 000 kvadratmeter stor trädgård och park med olika teman som Dansk, Japansk, Prärie, Kloster och Perma. Här utlovas många fina intryck. Efter en dag med massor av intryck smakar säkert middagen bra.

Dag 4: Sorö – Hemorten

Då var det dags att ta farväl av Danmark för denna gång. Men vi hinner med ett kort stopp i mysiga Helsingör. Vi får lite egen tid att shoppa och kanske ta en fika. Sedan återstår bara hemresan.

 

Läs mer om Trädgårdarna/Slotten:

https://alstedgaardhaven.dk/

https://birkegaardens-haver.dk/haverne/

https://kongsdalaabenhave.dk/

https://www.egeskov.dk/

https://www.gavnoe.dk/

Resekalender
2/10Gardasjönfrån 11 295:-
10/10Resträff på Viking Cinderella - buss 3från 495:-
24/11Berlinfrån 3 495:-
24/11Julmarknad i Hildesheim med Hamlenfrån 4 495:-
8/12Berlinfrån 3 495:-
Kontakta oss
Adress:
EGE-Trafiken
Björkelundsgatan 21
532 40 SKARA