Skip to main content

Danska Söderhavsöar

I  södra Danmark ligger många härliga små öar och städer, eller by som man säger i Danmark. Under resan besöker vi vackra slott, annorlunda kyrkor och ser härlig natur. Vi besöker vackra öar som Mön, Falster, Langeland och den lilla pärlan Aerö.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Maribo

Efter några stopp för fika och lunch på egen hand så far vi på vackra danska vägar till Mön. Vi ser Möns Klint, stannar till vid Lisleund Ny Slott och Elmelund Kyrka, kyrkan som är känd för sina underbara väggmålningar. Vidare mot Maribo där vi skall bo denna natt, middag väntar.

Dag 2: Maribo – Fåborg

Efter frukost tar vi färjan över till Spodsbjerg på ön Langeland, vidare mot den lilla ön Tåsinge. Här får vi en rundvisning på vackra Valdemars slott. Vi fortsätter mot staden Svendborg där vi får lite egen tid att utforska denna trevliga stad och äta en god lunch eller ”frokost” som det heter på danska. Vi avslutar dagen på vårt hotell i Fåborg där vi skall bo i 2 nätter. Gemensam middag väntar.

Dag 3: Fåborg – Aerö

Då var det dags att besöka den charmiga lilla ön Aerö. Vi tar färjan över och besöker två mysiga byar som Aerösköbing och Marstal, vi tittar på den vackra och lite speciella naturen på ön. När vi är nöjda tar vi färjan åter mot Fåborg och vårt hotell, en god middag väntar på oss.

Dag 4: Fåborg – Hemorten

Vi startar med en stärkande frukost (morgenmad på Danska), innan vi besöker det fina Egeskovs Slott. Slottet är känt för sin fina trädgård och har en av Europas bäst bevarade vallgravar. Vi får en rundvisning innan vi vänder kosan hemåt. Vi stannar för lunch och fika där det passar i tiden.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2022-05-19Rundresa Danska SöderhavsöarMer än 85 595:-BokaMer information

Hotell

Rundresa Danska Söderhavsöar
Rundresa Danska Söderhavsöar
Dag 1: Hotel Söpark, Maribo Dag 2-3: Hotel Fåborg Fjord, Fåborg...
Resekalender
25/11Berlinfrån 3 550:-
Kontakta oss
Adress:
EGE-Trafiken
Björkelundsgatan 21
532 40 SKARA