Skip to main content

Cykel och vin i Moseldalen

Moseldalen på sommaren är ett underbart resmål, och med ett gynnsamt klimat har cykelturismen blivit populär i området. Denna cykel– och vinresa erbjuder vi dig som vill vara lite aktiv, med härliga cykelturer på fina och bilfria cykelvägar. Vi cyklar i lugnt tempo och stannar till för att prova viner i de mysiga vinbyarna längs med floden Mosel.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Hannover

Efter uppsamling tar vi oss söderut via Danmark och färjar över till Tyskland. På snabba vägar reser vi vidare och når framåt kvällen vårt hotell i Hannover, där vi skall övernatta. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 2: Hannover – Trier

Vi reser vidare mot Moseldalen och under eftermiddagen når vi Trier. Väl på plats installerar vi oss och hinner bekanta oss lite med staden innan det är dags för gemensam middag. Trier är en av Tysklands äldsta städer, och grundades av den romerske kejsaren Augustus redan år 16 f.Kr.

Dag 3: Trier - Trittenheim

Direkt efter frukost hämtar vi ut våra cyklar och startar vår cykelfärd. Bagaget lastar vi i vår buss, som kommer möta upp oss på nästa övernattningshotell. Turen idag är ca 30 km lång men vi stannar naturligtvis till för både ett lunchuppehåll och kanske någon spontan vinprovning utmed vägen. Väl på plats i Trittenheim besöker vi Galerie Riesling Weingut, och här skall vi få provsmaka hela 8 olika viner innan det är dags att checka in på vårt hotell där middag väntar.

Dag 4: Trittenheim – Bernkastel Keus

Frukost och därefter dags för en ny cykeltur längs med Mosel. Idag förflyttar vi oss till Bernkastel Keus som ligger ca 25 km från Trittenheim. Staden är delad av floden Mosel och är mysig med vackra korsvirkeshus, och här skall vi bo kommande natt. Under vår cykeltur följer vi floden och njuter av den vackra naturen med sluttningar fyllda av vinrankor, och gör naturligtvis stopp även idag för lunch. Dagens vinprovning sker hos weingut Dr. Pauly-Bergweiler i Bernkastel, och här får vi lära oss mer om vinproduktion och provsmaka 5 olika viner. Därefter tar vi oss till vårt mysiga hotell innan det är dags för middag.

Dag 5: Bernkastel Keus – Reil

Resans sista cykeldag fortsätter på fina vägar längs med den slingrande Moselfloden. Vi gör som brukligt några pauser under förmiddagen men är säkert framme i byn Reil redan lagom till lunch. Här skall vi bo på fina Weinberghotel Nalbach, som erbjuder både bastu och poolbad för den som vill koppla av lite extra efter cykeldagarna. Under eftermiddagen kan vi ta en promenad i omgivningarna, varför inte besöka något trevligt café eller någon lokal vinmakare? Kvällen avslutas med en fyrarätters middag på vårt hotell.

Dag 6: Reil - Hamburg

Efter frukost är det dags att ta plats i bussen igen, som nu styr norrut igen. Vi når vårt hotell strax utanför Hamburg. Här skall vi bo resans sista natt och naturligtvis serveras vi en middag innan det är dags att gå till sängs.

Dag 7: Hamburg – Hemorten

Nu återstår bara sista biten genom Tyskland och Danmark, innan vi åter når svensk mark och våra hemorter.

Resekalender
12/6Geirangerfrån 9 395:-
26/6Midnattssolens förtrollande land från 9 295:-
3/7Gotland - Best Western Strandfrån 8 295:-
3/7Gotland - Scandicfrån 8 295:-
3/7Gotland - Best Western Solhemfrån 7 685:-
Kontakta oss
Adress:
EGE-Trafiken
Björkelundsgatan 21
532 40 SKARA