Amalfi – Sorrento – Capri

8 dagar. Pris fr. 12 550 kr :-

 • Italien
 • Buss & Flyg
 • Övriga Europa

Njut av härligt avkopplande dagar i området runt Amalfikusten och Sorrento.

Vi bor vackert nära havet, och besöker både Pompeji, den vackra Amalfikusten, Sorrento och Capri. Med hjälp av vår reseledare och lokala guider får vi uppleva denna del av Italien på bästa sätt.

Dag 1: Hemorten – Rom

Vi flyger på kvällen från Landvetter direkt till Rom och väl på plats i Italien väntar vår inhyrda buss, för att ta oss direkt till vårt hotell i närheten av flygplatsen. Här checkar vi in och övernattar (ingen middag ingår denna dag).

Dag 2: Utflykt Pompeji – Marina del Cantone

Efter frukost möter vår buss och tar oss mot Neapel och dagens utflyktsmål – Pompeji! På håll ser vi den stora vulkanen Vesuvius som reser sig över staden Neapel, och som vid det våldsamma utbrottet år 79 f.Kr. begravde Pompeji och Ercolano i lava. I dag har städerna grävts fram och bär vittne om Romarrikets storhetstid. Tillsammans med en lokalguide besöker vi den fascinerande staden Pompeji. Under vår promenad i utgrävningsområdet får vi se antika gator, badanläggningar, teatrar och privathus som förflyttar oss hela 2 000 år tillbaka i tiden. Vi reser sedan den sista biten till vårt fina hotell Punta Campanella Resort & Spa, beläget vid havet i den lilla orten Marina del Cantone. Här skall vi bo resten av vår vistelse i Italien. Hotellet håller god standard och ligger bara ett stenkast från stranden. Efter att vi installerat oss äter vi middag på vårt hotell.

Dag 3: Utflykt Amalfikusten

Idag skall vi göra en heldagsutflykt längst den fantastiska Amalfikusten. Den dramatiska sträckan mellan byarna Positano och Amalfi är den del av Unescos naturvärldsarv. Här ligger husen tätt på klippavsatserna med en magnifik utsikt över havet. De grönskande bergen och de pittoreska byarna lockade hit bland annat berömdheter som Greta Garbo. Vi besöker naturligtvis den charmiga staden Amalfi, och här får vi tid för lunch och kan på egen hand besöka den berömda katedralen. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell för middag.

Dag 4: Ledig dag

Idag har vi en helt ledig dag för egna strövtåg. Kanske någon vill ta sig de få stegen ner till stranden för ett dopp i havet, eller varför inte bara slappa i solen. Middag äter vi som vanligt tillsammans på vårt hotell.

Dag 5: Utflykt Sorrento

Efter frukost tar vår buss oss på en heldagsutflykt till själva orten Sorrento, och här möter vår lokalguide oss. Tillsammans gör vi en två timmar lång stadspromenad och bekantar oss med den vackra staden och dess historia. Resten av dagen har vi fri för att på egen hand njuta av vackra byggnader, trevliga piazzor kantade av blommor och kanske en kopp kaffe på någon trevlig servering. Middag äter vi senare på vårt hotell.

Dag 6: Utflykt Capri

Vi går tillsammans ner till ”vår strand” efter frukost, för här möter en båt oss för att ta oss ut till den vackra ön Capri. Här kommer vi i minibussar ta oss runt på ön och tillsammans får vi bland annat se Axel Munthes Villa San Michele. Självklart gör vi här ett besök och tillsammans med en guide får vi höra berättelsen om svensken som flyttade till Italien som efter sin död testamenterade sin villa till den svenska staten. Naturligtvis får vi även en stund på egen hand i själva huvudorten Capri, där vi inte får missa öns symbol – de båda klipporna i havet strax utanför. Kvällen avslutas med middag på vårt hotell.

Dag 7: Ledig dag

Även idag får vi en ledig dag, då var och en kan utforska omgivningarna på egen hand och efter eget tycke. Vår reseledare hjälper till med tips och förslag för den som önskar. Eller kanske blir det en lugn dag med en god bok i en solstol? Det är helt upp till var och en. På kvällen återsamlas vi för resans sista gemensamma middag.

Dag 8: Marina del Cantone – Hemorten

Vi hinner med en lugn frukost och kanske en morgonpromenad innan det frampå förmiddagen är dags att säga adjö för denna gång. Vår buss tar oss till Rom och vårt väntande eftermiddagsflyg tillbaks till Göteborg. Väl på svensk mark väntar, för de som
bokat, vår anslutningsbuss sista biten hem.

Liknande resor

Ny

Södra Afrika med Victoriafallen, Kapstaden, Safari och Vine

På denna fantastiska resa får vi uppleva några av Södra Afrikas höjdpunkter. Trygga äventyr, god mat, högklassiga hotell och lodger i kombination med naturupplevelser av sällan skådat slag.

Ny

Albanien – kontrasternas land

Albanien är verkligen kontrasternas land. Här hittar vi en spännande natur med höga berg, brusande floder och den vackra albanska Rivieran.

Avresedatum och priser

Inga datum tillgängliga

Information

I resan ingår:

 • Flygresa
 • Boende i dubbelrum
 • Frukostpension
 • 6 middagar
 • Utflykter och lokalguider enligt program
 • Entréavgifter till Pompeji och Villa San Michele
 • Reseledare

Tillägg enkelrum

1 800:-

Tillägg anslutning Landvetter:

800:- enkel väg

Valuta:

Euro

Tidtabell

OBS! Tidtabellen är endast rikttider, se ditt resebevis för exakta tider

 • Eskilstuna, Nya Busstation: 10.45
 • Strängnäs, Järnvägsstationen: 11.15
 • Malmköping, Busstationen: 11.55
 • Nyköping, Bussterminalen: 12.45
 • Katrieholm, Resecentrum: 12.50
 • Norrköping, Resecentrum hpl C: 13.35
 • Linköping, Fjärrbussterminalen: 14.10
 • Mjölby, Mc Donalds E4: 14.45
 • Jönköping, Eurostop: 16.30
 • Landvetter, Utrikesterminalen: 18.15