Skip to main content

Albanien med Saranda

Saranda ligger i Albanien som är en republik på västra Balkanhalvön och ett land i snabb förvandling. Efter nästan 50 års sluten diktatur och ett kaosartat 90-tal, växer det i dag fram ett pulserande och prisvärt resmål vid Medelhavet.

På vår resa använder vi flygplatsen på Korfu och åker båt till och från Saranda. Vi bor hela vistelsen i Saranda på ett och samma hotell, första natten bor vi på Korfu. Dagarna anslås till bad i turkost vatten och omväxlande utflykter. Med oss i Saranda kommer vi att ha en Svensktalande albansk student som studerade vid Mitt-Universitetet i Sverige åren 2003–2006.

Vårt hotell, Bougainville Bay Hotel, har tre stjärnor och ligger på östra sidan om havsviken, knappt två kilometer från stadens centrum. Bussförbindelser finns, liksom taxi.

Denna resa genomförs i samarbete med en fast grupp på ca. 20 personer.

Ingen transfer till Arlanda erbjuds på denna resa.

Dagsprogram

Dagsprogram

Tisdag 24 Maj - Resdag

Flyg från Arlanda via London till Korfu med ankomst 19.25 svensk tid (20.25 lokal tid). 1 natt på hotell i Korfu stad på den grekiska ön med samma namn.Middag på egen hand (vi anländer lite senare på kvällen till vårt hotell).

Onsdag 25 maj - Stadsvandring

Båt till Saranda, transfer i Saranda. Incheckning på Hôtel Bougainville. Med assistans av en lokalguide gör vi en promenad i staden på ett par timmar. Därefter tid för egna promenader och bad.

Torsdag 26 maj - Heldagsutflykt med engelsktalande guide.

Först besöker vi Syri i Kalter (Blå källan) Dykare har nått ned till 50 meters djup, men man vet ännu inte det fulla djupet. Vattnet håller en nästan konstant temperatur på 12,75 grader och bubblar hela tiden upp i ytan. Vi fortsätter till Girokastra med sin vackra och annorlunda arkitektur. Staden är byggd på de branta sluttningarna i den imponerande Drinodalen och har en urgammal historia. Arkitekturen är ottomanskt 1600-tal med stentak, träbalkonger och vitmenade sten-väggar. Där finns moskéer, minareter och basargator samt en imponerande borg från 1200-talet.  Vi besöker etnografiska museet och platsen där diktatorn Enver Hoxha föddes. Det blir tid över för att ströva på egen hand.  Gemensam lunch under dagen.

Fredag 27 maj - Fridag i Saranda

Alla aktiviteter på egen hand. Middag finns på hotellet, men prova gärna att äta på restaurang inne i staden.

Lördag 28 maj - Butrint, arkeologi och Ksamil Island

Ett par mil söder om Saranda, på gränsen till Grekland, ligger Butrint där man hittar lämningar från tre arkeologiska epoker, den grekiska, den romerska och den ottomanska. De äldsta ruinerna är nära tre tusen år gamla med vackra mosaiker, kapell och badhus. Mätta på historia åker vi sedan för att bada i Ksamil där man hittar Albaniens finaste stränder med klarblått vatten och kritvita stränder. Lunch ingår och engelsktalande guide.

Söndag 29 maj - Båttur längs kusten

Vi reser med båt längs västra kusten norr om Saranda och besöker Kakome, Krorëz och får naturligtvis tid för härliga bad. Lunch på båten. Färdledare är vår Albanska vän. 

Måndag 30 maj - Vinprovning och folkdans, avslutningsmiddag

Vi beger oss till en trevlig vingård där det blir lunch med vinprovning samt folkdans. Eftermiddagen till eget förfogande. På kvällen middag i hotellets restaurang.

Tisdag 31 maj - Hemresa

Förmiddagen står till eget förfogande. Därefter transfer inklusive båt till flygplatsen i Korfu. 

Flygtider

Flygtider (lokala tider) - British Airways

24 maj -  Arlanda - London  11:20 – 13.05
24 maj - London - Corfu      15:15 – 20.25
31 maj - Corfu - London      16:25 – 17:40
31 maj - London - Arlanda   19:05 – 22:35

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2022-05-24Bougainville Bay Hotel SarandaMer än 812 300:-BokaMer information

Hotell

Bougainville Bay Hotel Saranda
Bougainville Bay Hotel Saranda
Vårt hotell, Bougainville Bay Hotel, har tre stjärnor och ligger på östra sidan om havsviken, knappt två kilometer från stadens centrum. Bussförbindelser finns, liksom taxi. Läs om hotellet här:...
Resekalender
23/12Jul i Hälsinglandfrån 4 895:-
Kontakta oss
Adress:
EGE-Trafiken
Björkelundsgatan 21
532 40 SKARA