Vinresa – Toscana, Piemonte och Alsace

9 dagar. Pris fr. 11 695 kr :-

 • Frankrike
 • Italien
 • Buss & Flyg
 • Övriga Europa
 • Vinresor

På denna resa besöker vi två av Italiens vackraste områden, Toscana och Piemonte. Bördiga landskap med vinrankor så långt ögat kan nå, pittoreska små byar med charmiga kullerstensgator.

Ett överflöd av kultur och historia gör denna resa till ett absolut måste både för hjärta och själ. Vi hinner även med att besöka delar av Alsace, denna franska pärla med så mycket att erbjuda.

Dag 1: Hemorten – Montecatini Terme (ca 350 km)

Vår buss samlar upp de som bokat anslutning, samling sker sedan på Arlanda. Vi kliver ombord flyget som tar oss till Italien och vid ankomst väntar vår buss som ska köra oss till vårt hotell. Vi ska bo tre nätter i Montecatini Terme, en mysig kurort belägen mitt i Toscanas hjärta. Härifrån ska vi göra utflykter i områdena omkring. Vi äter gemensam middag.

Dag 2: Utflykt Toscana (ca 160 km)

Efter frukost åker vi genom Toscanas böljande landskap mot San Casciano, strax sydväst om Florens, för vår första vinprovning. Villa del Cigliano är en anrik herrgård och här provar vi vin och tilltugg medan vi njuter av de vackra omgivningarna. På eftermiddagen spenderar vi några timmar i Montecatini Terme som är en mysig liten stad med ett flertal spa anläggningar och en mängd vackra parker och trädgårdar. Framåt kvällen gör vi ytterligare en vin- och olivoljeprovning samt äter middag.

Dag 3: Utflykt Florens (ca 100 km)

Idag gör vi en utflykt till Michelangelos stad Florens där vi bland annat gör en tre timmar lång guidad rundvandring. Vi ser många underbara byggnadsverk så som Palazzo Vecchio, Giottos kampanil, Domen och stadens äldsta bro Ponte Vecchio. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg i Florens. På kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 4: Montecatini Terme – Alba(ca 350 km)

Vi lämnar Montecatini Terme och åker norrut längs den vackra kustvägen och passerar flera mysiga små städer. Vi gör ett stopp på vägen i någon av dem och får tid för lunch och lite egna strövtåg. Om vädret tillåter hinner vi kanske med ett dopp i havet också! Mot slutet av dagen når vi Alba som ligger i Piemonte regionen, ett område välkänt bland annat för sina fina Baroloviner. Alba är en pittoresk liten stad känd för sin produktion av vin, persikor och tryffel. Här ska vi bo i två nätter och efter incheckning äter vi middag på hotellet.

Dag 5: Utflykt Alba och Piemonte (ca 40 km)

Efter frukost gör vi en guidad rundtur i Alba med en lokalguide. Staden är det historiska och kulturella centrat i vinregionen Langhe och har mycket att erbjuda sina besökare. På eftermiddagen åker vi genom vackra landskap mot vinorten Barolo med sitt medeltida slott för att få prova på det berömda vinet. Efter en härlig dag beger vi oss tillbaka till Alba. Middag på egen hand denna kväll.

Dag 6: Alba – Colmar (ca 550 km)

Vi börjar idag vår resa norrut och åker genom vacker natur och fina vyer, vi reser genom norra Italien och Schweiz innan vi så småningom når Alsace. Vi checkar in på vårt hotell och kanske hinner vi med en promenad innan vi äter middag.

Dag 7: Colmar – Hirschberg (ca 270 km)

I dag skall vi ta en tur på den välkända ”route-des-vins-alsace”, vinvägen som slingrar sig genom små mysiga byar i Alsace. Vi kommer till byn Riquewihr och vinproducenten Dopff Au Moulin där vi skall göra en vinprovning, och dessutom får vi en rundvisning av vingården. Resan går sedan vidare och framåt kvällen når vi vårt hotell där middag väntar.

Dag 8: Hirschberg – Buchholz (ca 570 km)

När frukosten är avklarad tar vi oss fortsatt norrut på snabba tyska vägar. Vi stannar till för lunch och fika och når senare vårt hotell i Hamburgtrakten där vi skall övernatta och äta gemensam middag.

Dag 9: Buchholz – Hemorten (ca 760 km)

Efter frukost avverkar vi de sista tyska milen, reser vidare genom Danmark och når så småningom åter snart svensk mark. På återseende!

Liknande resor

Ny

Julmarknad i Rüdesheim am Rhein

Vid floden Rhen pågår julmarknaden i det julutsmyckade Rüdesheim, på den världsberömda Drosselgasse och genom de stämningsfyllda platserna på Rheinstraße.

Ny

Wismar

Fly julstressen hemma i Sverige och följ med på en mysig julmarknadsresa till Wismar!

Avresedatum och priser

Status & datumPrisBoka
Slut ×29 Sep 201711 695 kr

Information

I resans pris ingår:

 • Flygresa
 • Boende i dubbelrum med halvpension (dag 5 endast frukostpension)
 • Utflykter och vinprovningar enligt program
 • Lokalguider i Florens och Alba
 • Reseledare

Tillägg, enkelrum:

1 750:-

Tillägg, anslutning Arlanda:

300:-/enkel väg

Valuta:

Euro

Tidtabell

OBS! Tidtabellen är endast rikttider, se ditt resebevis för exakta tider

 • Linköping, Fjärrbussterminalen: 04.45
 • Norrköping, Fjärrbusstationen: 05.20
 • Nyköping, Bussterminalen: 06.05
 • Katrinholm, Resecentrum: 06.10
 • Malmköping, Busstation: 06.55
 • Eskilstuna, Nya busstationen: 07.40
 • Strängnäs, Stationen: 08.10
 • Arlanda, Utrikesterminalen: 09.40