Stora Alpresan med Gardasjön

Ny10 dagar. Pris fr. 8 995 kr :-

 • Italien
 • Österrike
 • Schweiz
 • Övriga Europa

Följ med på en upplevelserik resa i den fantastiska alpvärlden. Njut av otroliga vyer, vackra vägar liksom charmiga byar och städer. På denna innehållsrika resa besöker vi massor av fina platser i både Österrike, Schweiz och Italien.

Dag 1: Hemorten – Hannover (ca 850 km)

Vår resa börjar på morgonen och går via Danmark och Rödby till Tyskland och Puttgarden. Frampå kvällen når vi vårt hotell i utkanten av Hannover där middagen serveras.

Dag 2: Hannover – Feldkirch (ca 690 km)

Efter frukost fortsätter färden förbi Würzburg och Ulm innan vi når Österrike och vårt hotell i Feldkirch, beläget nära gränsen till Lichtenstein och Schweiz. Här äter vi kvällens middag.

Dag 3: Utflykt till Schweiz (ca 140 km)

Nu är det dags! Idag ska vi verkligen njuta av alla vackra vyer under vår fina alptur till Schweiz. Vi besöker den lilla romantiska byn Werdenberg. Både slottet Werdenberg och byn ligger idylliskt vid sjön och anses vara en av Schweiz vackraste platser. Via den fantastiska alpvägen Schwägalp får vi njuta av det storslagna landskapet och skåda Säntis, den högsta toppen i Alpsteinmassivet. Under eftermiddagen når vi den härliga oststaden Appenzell med sina vackert målade trähus och här stannar vi en stund. Vi beger oss därefter tillbaka till hotellet där middagen väntar.

Dag 4: Feldkirch – Terento via Merano med vinprovning (ca 280 km)

Efter frukost lämnar vi Feldkirch och via den välkända skidorten St Anton når vi Reschenpass och Italien. På vägen till vårt nästa anhalt passar vi på att göra en vinprovning. Området Merano är känt för sina vinodlingar, äppelodlingar och blommande alpängar, och med vin i kroppen och kanske något i bagaget fortsätter färden genom Sydtyrolen. Vi når vårt hotell i Terento, beläget vid Dolomiterna med sina fantastiska bergsformationer. Här packar vi upp och intar kvällens middag.

Dag 5: Ledig dag

Byn Terento ligger på en hög platå ovanför Pusterdalen, och räknas som den soligaste delen i dalen. Idag tar vi en ledig dag och bara njuter av omgivningarna! Den som vill kan ta en promenad upp i bergen, vårt hotell har en perfekt utgångspunkt för vandringar och personalen hjälper gärna till med tips på lämpliga vandringsleder. Kanske blir det lunch på en av alpernas toppar? Gemensam middag på hotellet under kvällen.

Dag 6: Utflykt till Gardasjön (330 km)

Vi lämnar Alperna för en dag och beger oss till sagolika Gardasjön och Riva del Garda. Under denna heldag passar vi på att njuta av den italienska atmosfären vid Italiens mest kända och kanske vackraste sjö. Riva del Garda är en charmig stad med en gammal stadskärna med smala gator och gränder, liksom en härlig strandpromenad. Väl tillbaka i Terento smakar det nog bra med middag på hotellet.

Dag 7: Terento – Stuhlfelden (ca 220 km)

Nu hoppas vi på fint väder och fantastiska vyer. Vi passerar idag flera kända skidorter, kända både för längdåkning och utförsåkning. Vi stannar till för lunch och tar oss vidare över gränsen till Österrike nära Lienz. Strax passerar vi Mittersill och når därefter vårt hotell i Stuhlfelden där vi nu skall bo i två nätter. Efter att vi installerat oss väntar en gemensam middag.

Dag 8: Utflykt Zillerdalen (ca 140 km)

Vi börjar dagen med att sikta in oss på Europas högsta vattenfall Krimml, där vi stannar till en stund och njuter av vackra vyer. Via mysiga Gerlos fortsätter vi sen in i härliga Tyrolen och in i Zillerdalen. Vi stannar till för lunch på lämpligt ställe och i närheten av Mayrhofen passar vi på att besöka Schaubrennerei, ett snapsbryggeri. Här får vi en rundtur och vi får också provsmaka den lokala snapsen – obstler. På vägen tillbaks stannar vi säkert till ytterligare någon gång för att beundra den vackra utsikten, så glöm inte kameran! Middag serveras på vårt hotell.

Dag 9: Stuhlfelden– Berlin (ca 740 km)

Det är tyvärr dags att lämna alperna för denna gång, och på vägen ut mot autobahn passerar vi Pass Turn och den välkända skidorten Kitzbühel. Vi susar förbi städer som München och Leipzig innan vi når vårt hotell i Berlintrakten. Här äter vi kvällens middag.

Dag 10: Berlin – Hemorten (ca 800 km)

Efter frukost tar vi sikte på vår färja i Rostock som tar oss till Gedser i Danmark. Vi fortsätter genom Danmark och når så småningom Sverige och våra hemorter med många härliga minnen i bagaget.

Liknande resor

Ny

Kirchberg in Tirol

Nypistade backar, sol, god mat och en svalkande öl efter ett par åk låter väl inte helt fel? Följ med oss på EGE-Trafiken till Kirchberg in Tirol, mitt i välkända Kitzbühler alpen.

Ny

Julmarknad i Rüdesheim am Rhein

Vid floden Rhen pågår julmarknaden i det julutsmyckade Rüdesheim, på den världsberömda Drosselgasse och genom de stämningsfyllda platserna på Rheinstraße.

Avresedatum och priser

Inga datum tillgängliga

Information

I resans pris ingår:

 • Boende i dubbelrum
 • Halvpension
 • Utflykter enligt programmet
 • En vinprovning och en obstler/snapsprovning
 • Reseledare

Tillägg, enkelrum:

1 600:-

Valuta:

Euro, Schweizisk franc

Tidtabell

OBS! Tidtabellen är endast rikttider, se ditt resebevis för exakta tider

 • Eskilstuna, Nya Busstationen: 02.00
 • Strängnäs, Stationen: 02.35
 • Malmköping, Busstationen: 03.15
 • Nyköping, Bussterminalen: 04.05
 • Katrineholm, Resecentrum: 04.05
 • Norrköping, Resecentrum gpl C: 04.50
 • Linköping, Fjärrbusstationen: 05.25
 • Mjölby, Mc Donalds vid E4: 05.50
 • Ödeshög, Östgötaporten: 07.00
 • Jönköping, Eurostop: 07.40
 • Värnamo, Mc Donalds: 08.10
 • Ljungby, Motell: 09.30
 • Helsingborg, Scandlines: 11.00