Skottland med buss

Ny10 dagar. Pris fr. 11 695 kr :-

 • Skottland
 • Övriga Europa

På denna resa till Skottland tar vi oss hela vägen med buss och båt istället för flyg. Vi får se mer av norra Tyskland och Holland, och vi tar nattfärjan från Amsterdam till Newcastle.

Här besöker vi de trevliga områdena runt Perth och Edinburgh, vi provar självklart god whisky och får höra mer om dess framställning. Vi besöker Edinburgh och ser vackra områden runt Oban och Tomintoul. Så följ med oss på en lite längre resa till Skottland.

Dag 1: Hemorten – Bremen (ca 800 km)

Efter uppsamling så kör vi söderut genom Danmark och vidare ner mot Bremen där vi skall övernatta och äta vår middag.

Dag 2: Bremen – Amsterdam (ca 400 km)

Vi äter en god frukost innan vi tar oss mot Hollands huvudstad, Amsterdam. Vi tar vägen förbi den tre mil långa Zuiderseevallen, som förbinder Nordholland med Friseland. Vi går ombord på vår nattfärja som skall ta oss till engelska Newcastle, och ombord väntar trevliga hytter och gemensam middag.

Dag 3: Newcastle – Perth (ca 260 km)

Frukost ombord innan vi anländer till Newcastle. Vi sätter oss åter i vår buss som nu tar oss mot Perth i Skottland. Men innan ankomst till Perth så tar vi ett whisky stopp med provsmakning på The Famous Grouse Experience. Vi anländer strax till vårt hotell där vi skall sova i fyra nätter. Efter incheckning väntar middag.

Dag 4: Utflykt (ca 400 km)

Vår första utflyktsdag i Skottland går västerut och vi njuter av den vackra skotska naturen med sjöar, berg och dalgångar. Färden fortsätter mot västkusten till den charmiga staden Oban, porten till öarna. Här finns det möjlighet till att äta lunch och handla härliga yllevaror. Skottland är ju berömt för sina vackra plädar, halsdukar, tröjor och kiltar av högsta kvalité. På vackra vägar färdas vi längs havsvikarna som förbinder Atlanten med Nordsjön. När vi vänder österut kommer vi strax fram till Glencoedalen med vidunderliga vyer och sorglig historia. Efter en dag fyllt med naturupplevelser smakar säkert middagen på hotellet gott.

Dag 5: Utflykt (420 km)

Vi fortsätter med att se det bästa av Skottland. Idag kör vi norrut genom de skotska Högländerna. Under sen förmiddag kommer vi fram till orten Tomintoul som är det högst belägna samhället i Skottland och här ser vi nästan uteslutande bebyggelse i sten – bara enplanshus. Kanske köper vi med oss en gyllenfärgad god whisky härifrån eller tar en förmiddagskaffe. Färden fortsätter genom fantastisk natur och vi passerar intressanta platser. Innan vi åter är i Perth kan vi skymta Balmoral Castle vid floden Dee. Slottet är idag den brittiska drottningens privata residens.

Dag 6: Utflykt (120 km)

Dagen börjar med att vi tar oss norrut och gör ett besök på Blair Castle, ett vitt slott med torn i Baronialstil. Detta var det sista slottet i Skottland som blev belägrat år 1746. Sedan är det dags för ännu en whiskyprovning. Edradour är ett av Skottlands minsta lagliga destillerier och här möts vi av en underbar miljö och god whisky. Därefter får staden Pitlochry ett besök. Det är en charmig stad med en elegant Viktoriansk arkitektur. Efter lunch återvänder vi till Perth där vi får tid för shopping eller bara njuta av den trevliga staden.

Dag 7: Perth – Edinburgh (ca 70 km)

Vi kör den korta biten till Edinburgh via den imponerande Forthbron. Här väntar en lokalguide på oss som ska visa oss Skottlands vackra och stolta huvudstad. Vi beundrar Edinburgh Castle som tronar på sin klippa mitt i staden samt mycket annat. Efter vår guidning ges lite fri tid innan vi checkar in på vårt hotell. Kanske en promenad på ”the Royal Mile” fyra gamla gator från Castle Hill till Canongate – här finner vi många pampiga byggnader och även flera bra restauranger och affärer. Edinburgh kallas – ”nordens Aten” och anses vara en av Europas vackraste huvudstäder.

Dag 8: Edinburgh – Newcastle (ca 200 km)

Idag har vi möjlighet till lite senare frukost. Vi får lite ledig tid i Edinburgh innan vi åter tar oss mot Newcastle där vår färja väntar på att ta oss till Amsterdam. Vi får våra hytter och äter vår middag tillsammans ombord.

Dag 9: Amsterdam – Ahrensburg (ca 500 km)

Frukost intar vi lagom när vår båt sakta glider in mot hamnen i Amsterdam. Sedan tar vi oss norrut till Ahrensburg där vi övernattar och äter middag.

Dag 10: Ahrensburg – Hemorten (ca 700 km)

Då var det dags att säga tack och farväl för denna gång. Vi åker samma väg som på nerresan och ser snart kända trakter. Framåt kvällen är vi åter hemma.

Liknande resor

Ny

Kirchberg in Tirol

Nypistade backar, sol, god mat och en svalkande öl efter ett par åk låter väl inte helt fel? Följ med oss på EGE-Trafiken till Kirchberg in Tirol, mitt i välkända Kitzbühler alpen.

Ny

Julmarknad i Rüdesheim am Rhein

Vid floden Rhen pågår julmarknaden i det julutsmyckade Rüdesheim, på den världsberömda Drosselgasse och genom de stämningsfyllda platserna på Rheinstraße.

Avresedatum och priser

Inga datum tillgängliga

Information

I resans pris ingår:

 • Boende i dubbelrum/dubbelhytt
 • Halvpension
 • Båtresa
 • Utflykter enligt program
 • Whiskyprovningar
 • Entré o rundvisning Blair Castle
 • Lokalguide i Edinburgh
 • Reseledare

Tillägg, enkelrum:

3000:-

Valuta:

Euro, Pund

Tidtabell

OBS! Tidtabellen är endast rikttider, se ditt resebevis för exakta tider

 • Eskilstuna, Nya Busstationen: 02.00
 • Strängnäs, Stationen: 02.35
 • Malmköping, Busstationen: 03.15
 • Nyköping, Bussterminalen: 04.05
 • Katrineholm, Resecentrum: 04.05
 • Norrköping, Resecentrum gpl C: 04.50
 • Linköping, Fjärrbusstationen: 05.25
 • Mjölby, Mc Donalds vid E4: 05.50
 • Ödeshög, Östgötaporten: 07.00
 • Jönköping, Eurostop: 07.40
 • Värnamo, Mc Donalds: 08.10
 • Ljungby, Motell: 09.30
 • Helsingborg, Scandlines: 11.00