Skottland med buss

10 dagar. Pris fr. 12 395 kr :-

 • Skottland
 • Övriga Europa

På denna resa till Skottland tar vi oss hela vägen med buss och båt istället för flyg. Vi får se mer av norra Tyskland och Holland, och vi tar nattfärjan från Amsterdam till Newcastle.

Här besöker vi de trevliga områdena runt Perth och Edinburgh, vi provar självklart god whisky och får höra mer om dess framställning. Vi besöker Edinburgh och ser vackra områden runt Oban och Tomintoul. Så följ med oss på en lite längre resa till Skottland.

Dag 1: Hemorten – Bremen

Efter uppsamling så kör vi söderut genom Danmark och vidare ner mot Bremen där vi skall övernatta och äta vår middag.

Dag 2: Bremen – Amsterdam

Vi äter en god frukost innan vi tar oss mot Hollands huvudstad, Amsterdam och färjeterminalen. Färden går via den tre mil långa fantastiska Nordsjövallen, som förbinder Nordholland med Friesland och här stannar vi till en kort stund för att beskåda detta otroliga verk. Under eftermiddagen når vi färjeterminalen och vi checkar in och går därefter ombord på vår nattfärja som skall ta oss till engelska Newcastle. Ombord väntar hytter och en härlig middag.

Dag 3: Newcastle – Perth

Frukost serveras ombord innan vi anländer till Newcastle. Vi sätter oss i vår buss som nu tar oss mot Perth i Skottland. Innan vi kommer fram till Perth så tar vi ett whiskystopp med provsmakning på The Famous Grouse Experience. Vi anländer strax efter till vårt charmiga hotell där vi skall sova i fyra nätter. Efter incheckning väntar middag.

Dag 4: Utflykt Glencoedalen och Oban

Vår första utflyktsdag i Skottland går till den omtalade Glencoedalen med sina vidunderliga vyer och sorgliga historia. Vi bara njuter av den vackra skotska naturen med sjöar, berg och dalgångar. På vackra vägar färdas vi längs västkusten med fantastiska
havsvikar och vi når så småningom den trevliga staden Oban, porten till öarna. Här finns möjlighet att äta lunch och handla härliga yllevaror. Skottland är ju berömt för sina vackra plädar, halsdukar, tröjor och kiltar av högsta kvalité. Efter en dag fyllt med naturupplevelser smakar säkert middagen på hotellet gott.

Dag 5: Utflykt Högländerna

Idag hoppas vi på klart väder för att kunna njuta ordentligt av ett fantastiskt naturscenario. Vi fortsätter med att se det bästa av Skottland och kör norrut genom de skotska Högländerna. Landskapet är oerhört vackert och stämningsfullt och vi förundras
över vyerna. Så småningom kommer vi fram till orten Tomintoul som är det högst belägna samhället i Skottland och kanske köper vi med oss en gyllenfärgad god whisky härifrån.
Hela dagen har vi en fantastisk natur och vi åker förbi Balmoral Castle vid floden Dee. Slottet är idag den brittiska drottningens privata residens. Väl tillbaka i Perth väntar kvällens middag på vårt hotell.

Dag 6: Utflykt Blair Castle, Edradour och Pitlochry

Dagen börjar med att vi tar oss norrut till Blair Castle, ett fantastiskt vitt slott med tinnar och torn. Detta var det sista slottet i Skottland som blev belägrat år 1746. Sedan är det dags för ännu en whiskyprovning. Edradour är ett av Skottlands minsta lagliga destillerier och här möts vi av en underbar miljö och god whisky. Därefter får den mysiga staden Pitlochry ett besök. Det är en charmig stad med en elegant viktoriansk arkitektur. Efter
lunch återvänder vi till Perth där vi får eftermiddagen och kvällen fri för shopping eller bara njuta av den trevliga staden. Middag på egen hand denna kväll.

Dag 7: Perth – Edinburgh

Vi kör den korta biten till Edinburgh via den imponerande Forthbron. Här väntar en lokalguide på oss som ska visa oss Skottlands vackra och stolta huvudstad. Edinburgh kallas – ”Nordens Aten” och anses vara en av Europas vackraste huvudstäder. Vi beundrar Edinburgh Castle som tronar på sin klippa mitt i staden samt mycket annat. Efter vår guidning blir det tid för lunch och egna strövtåg innan vi checkar in på vårt hotell där vi blir serverade kvällens middag. Kanske blir det en promenad på ”the Royal Mile” fyra gamla gator från Castle Hill till Canongate. Här finns många pampiga byggnader och även flera bra restauranger och affärer.

Dag 8: Edinburgh – Newcastle

Nu börjar det bli dags att lämna Skottland. Vi sätter oss i bussen för att åter ta oss mot Newcastle där vår färja väntar på att ta oss till Amsterdam. Vi får våra hytter och äter vår trevliga middag tillsammans ombord.

Dag 9: Amsterdam – Lübeck

Frukost intar vi lagom när vår båt sakta glider in mot hamnen i Amsterdam. Sedan tar vi oss norrut till Lübeck där vi övernattar och äter middag.

Dag 10: Lübeck – Hemorten

Då var det dags att säga tack och farväl för denna gång. Vi åker samma väg som på nerresan och ser snart kända trakter. Framåt kvällen är vi åter hemma.

Liknande resor

Amalfi – Sorrento – Capri

Njut av härligt avkopplande dagar i området Sorrento. Vi bor vackert nära havet, och besöker både den vackra Amalfikusten och Capri. Dessutom finns möjlighet för den som vill att följa med till Neapel och Pompeji, och med hjälp av vår reseledare och lokala guider får vi uppleva denna del av Italien på bästa sätt.

Ny

Italien – mat och vin

Italien är ju känt för många saker, inte minst sin fantastiska mat och sitt goda vin. Under denna resa får livsnjutaren smaka på några av godsakerna landet har att erbjuda.

Avresedatum och priser

Status & datumPrisBoka
Platser kvar 14 Jul 201812 395 kr

Information

I resans pris ingår:

 • Boende i dubbelrum/dubbelhytt
 • Frukostpension
 • 8 middagar
 • Båtresa
 • Utflykter enligt program
 • Whiskyprovningar
 • Entré o rundvisning Blair Castle
 • Lokalguide i Edinburgh
 • Reseledare

Tillägg, enkelrum:

3 700:-

 Valuta:

Euro, GBP

Tidtabell

OBS! Tidtabellen är endast rikttider, se ditt resebevis för exakta tider

 • Eskilstuna, Nya Busstationen: 02.00
 • Strängnäs, Stationen: 02.35
 • Malmköping, Busstationen: 03.15
 • Nyköping, Bussterminalen: 04.05
 • Katrineholm, Resecentrum: 04.05
 • Norrköping, Resecentrum gpl C: 04.50
 • Linköping, Fjärrbusstationen: 05.25
 • Mjölby, Mc Donalds vid E4: 05.50
 • Ödeshög, Östgötaporten: 07.00
 • Jönköping, Eurostop: 07.40
 • Värnamo, Mc Donalds: 08.10
 • Ljungby, Motell: 09.30
 • Helsingborg, Scandlines: 11.00