Passionsspelen i Wintrich och Sparris i Pfalz

Ny6 dagar. Pris fr. 7 900 kr :-

  • Tyskland
  • Buss & Flyg
  • Övriga Europa
  • Vinresor

 

I maj är Mosel och Pfalz i full försommar­blomning och passionsspelen går för fullt i Wintrich (men bara vart femte år). Vinfes­ter­na har startat för fullt i vinbyarna.

Dag 1: Hemorten – Wintrich

Flygresenärerna samlas på Ar­lan­da för att flyga till Düsseldorf . Efter flygresan möter MK-bussen rese­nä­rerna på flygplatsen. Vi tar lunchpaus på vägen och fortsätter mot Moseldalen. Vi åker genom dalen från Cochem till Zell och besöker Weingut Hallenbach. Vi provar och köper hans fina Moselviner, innan vi fortsätter efter Mosel till lilla Wintrich. Där väntar våra efterläng­ta­de rum på Hotel Brühlerhof och en middag.

Dag 2: Utflyktsdag

Vi gör en intressant sektprovning i Wintrich alldeles intill vårt hotell. Vi åker sedan båt på Mosel från Wintrich till Bernkastel-Kues där vi tar lunchpaus och studerar alla de fina korsvirkeshusen i gamla delen av Bernkastel. Vi återvänder med bussen till Wintrich. Där väntar eftermiddagens föreställning av Passionsspelen, som spelas i byns kyrka. Det är bara här man har passionsspel i byns kyrka (möjligen en plats till i Tyskland.) vilket gör det väldigt intimt och om­bo­nat. Före spelen kan du ta ett glas vin eller sekt i tälten invid kyrkan och likadant i pauserna. Kyrkkaffet utgår denna gång. Efter spelen vand­ring  hem till hotellet och kvällens middag.

Dag 3: Wintrich – Asselheim

Efter frukost startar vi resan mot Pfalz och sparrismiddagen i Dudenhofen. Det är sparrismiddag varje söndag i Stadthalle där äter man sparris och dricker vin så klart. Efter lunch i Dudenhofen tar oss bussen vidare till Wein­gut Schweder i Hochstadt. Där får vi be­skåda utsikten mot de höga Haardt­bergen och sedan prova vin inne på gården. Dottern har varit Tysk Vindrottning och man har ett trevligt sorti­ment av både röda och vita viner. Turen fortsätter genom det böl­jande vinland­s­kapet på utefter Deutsche Wein­­­­­strasse. På kvällen kan vi leta upp en vinfest och ytterligare njuta av Pfalz. Vi bor på Hotel Winzergarten i den lila vinbyn Grosskarlbach.

Dag 4: Utflyktsdag

På morgonen efter frukost till en sparrisodlar i grannbyn Gerolsheim. Där visar han hur man odlar, skördar och sedan hanterar sparrisen. Därefter en vinprovning hos en välrenommerad vinodlare i Kallstadt, som blivit känd, då både familjen Heinz (ketchup) och Donald Trumps familj kommer därifrån. Lunchpaus på en valfri restaurang i byn och sedan ytterligare ett vinbesök på vin­före­ningen och lite guidning i byn. Efter detta några kilo­meter söderut till en liten fin ”svensk-norsk-tysk” gourmet­restaurang i vin­byn Ungstein för middag. Åter till hotellet i Grosskarlbach.

Dag 5: Asselheim – Travemünde

Efter frukost lastar vi bus­sen och far norrut. Kaffe- och lunch­pau­ser  under resans gång. På kvällen når vi Travemünde och färjan till Sverige. På färjan övernattning, men innan äter vi middag på en fisk­restau­rang i Travemünde innan färjan går.

Dag 6: Trelleborg – Hemorten

Tidig frukost och fort­sätter norrut via Skåne och Småland mot hembygderna. Lunchpaus på vägen nor­rut genom Sverige. På kvällen hemma med våra dyrgripar och härliga ­min­nen.

Liknande resor

Ny

Julmarknad i Rüdesheim am Rhein

Vid floden Rhen pågår julmarknaden i det julutsmyckade Rüdesheim, på den världsberömda Drosselgasse och genom de stämningsfyllda platserna på Rheinstraße.

Ny

Wismar

Fly julstressen hemma i Sverige och följ med på en mysig julmarknadsresa till Wismar!

Avresedatum och priser

Inga datum tillgängliga

Information

I resans pris ingår:

  • Enkel flygresa
  • Boende i dubbelrum med frukostpension
  • 5 middagar
  • Vinprovningar och utflykter enligt program
  • Guidning av vinkunnig reseledare

Tillägg, enkelrum:

1 100:-

Valuta:

Euro

Hotell

Dag 1-2:

Hotel Brühlerhof, Wintrich

Dag 3-4:

Pfalzhotel, Asselheim

Dag 5:

Ombord TT-Line alt. övernattning i Nordtyskland.

Tidtabell

  • Arlanda, Utrikesterminalen: 10.10