Montenegro med Dubrovnik

Ny8 dagar. Pris fr. 9 895 kr :-

 • Kroatien
 • Montenegro
 • Buss & Flyg
 • Övriga Europa

Montenegro, landet som föddes ur den Jugoslaviska federationen. 2006 så blev Montenegro självständigt och har sedan dess blivit medlem i FN och är på gång in i EU. Detta vackra land har sin egna lilla kust mot Adriatiska havet. Vi bor några nätter i Becici, en liten mysig kuststad. Härifrån gör vi några trevliga utflykter för att lära oss mer om detta ganska nya resmål. På denna resa besöker vi även Dubrovnik, Kroatiens pärla.

Dag 1: Hemorten – Dubrovnik

En tidig uppsamling för dem som bokat anslutning till Arlanda. Annars träffas vi på flygplatsen. Vi flyger ner mot Dubrovnik efter mellanlandning i Wien. Vi checkar in på vårt hotell och får lite egen tid innan middagen väntar.

Dag 2: Dubrovnik

Efter frukost så tar vår engelsktalande guide oss med på en rundtur i Dubrovnik. Vi besöker gamla stan, en medeltida stadsdel med sin fina 20 meter höga mur. Har finns mängder av shoppar och restauranger. Men vi får säkert se både hamnen och den fina bron över till Dubrovnik. En del av staden är med på Unescos världsarvslista. En pärla vid Adriatiska havet. Efter detta så får vi egen tid att utforska staden. Middag väntar framåt kvällningen.

Dag 3: Dubrovnik – Becici (ca 120 km)

Vi tar oss nu söderut in i Montenegro och till vårt hotell i Becici. Det är bara en kort sträcka mellan dessa orter men eftersom det är mindre vägar så tar det lite extra tid. Vid gränsen möter vår lokalguide upp för att guida oss i Kotor. Gamla staden i Kotor är
en välbevarad medeltidsstad och med på Unescos världsarvslista. Här ser vi den fina stadsmuren, stadsporten och den fina katedralen (entré ingår). Efter ankomst till hotellet checkar vi in och sedan är det egen tid fram till middagen.

Dag 4: Becici – Budva (ca 40 km)

Nu beger vi oss något in i landet och besöker staden Budva, här tar vår engelsktalande lokalguide oss med på en tur i staden. Budva är en populär turistort i Montenegro, med sina fina stränder. Här bor en stor andel mycket rika personer och här finns också ett Casino. En vacker och gammal stad med mycket historia och vackra byggnader som så många städer är utmed Adriatiska havets kust. Vi får lite egen tid i Budva innan vi åter
tar oss mot vårt hotell för kvällens middag.

Dag 5: Becici – Cetinje (ca 70 km)

Även denna dag så tar vi hjälp av engelsktalande guide när vi skall besöka Cetinje. Staden ligger inåt landet intill en stor nationalpark. Cetinje var tidigare huvudstad i Montenegro och här ligger fortfarande presidentens residens. En mycket vacker stad, två av de mest representativa byggnaderna är kloster Cetinje och Biljarda. Ett besök på det tidigare kungliga palatset hinner vi också med. Från Orlovs Krs så har man en fantastisk
utsikt över området. Lite fri tid innan vi beger oss tillbaka och intar vår väntande middag.

Dag 6: Becici – Stari Bar (ca 200 km)

Nu beger vi oss utmed kusten ner till Stari Bar (gamla Bar) och Skadar sjön. Denna dag är en heldag med engelsktalande guide som tar oss med runt. Vi besöker staden Stari Bar som endast har cirka 1600 invånare. I området finns flera bukter, klippformationer och grottor. Vi ser gamla staden som mestadels ligger i ruiner. Efter detta så beger vi oss mot Skadar sjön där vi skall göra en båttur på sjön. Skadarsjön är den största sjön på Balkan. Sjön är på sina håll över 40 meter djup. Vår guide berättar mer under vår färd bland hänförande vyer med höga bergssluttningar och gamla byggnader. Nästan i hela Montenegro finns gammal bebyggelse från både Romartid och den Osmanska eran. Åter på hotellet så väntar middag.

Dag 7: Becici

Denna dag är helt fri till egna strövtåg, passa på att fråga våra guider och reseledare om Ni har funderingar på egna utflykter. Eller varför inte ta sig ett dopp om vädret tillåter. Även denna kväll så äter vi en gemensam middag.

Dag 8: Becici – Hemorten

Vi tar det lite lugnt på morgonen innan vi samlas vid vår buss för nu är det dags att åka till flygplatsen i Dubrovnik. Vi tar en lunchpaus innan vi checkar in på vårt plan som tar oss mot Arlanda. Här väntar buss för dem som bokat anslutning.

Liknande resor

Ny

Vietnam med Hanoi

Följ med på en resa till Vietnams mest omtyckta platser! Resan inleds i Hanoi, följt av det storslagna skärgårdslandskapet Halong Bay med sina sockertoppsberg.

Ny

Madrid

Spaniens stolta huvudstad är ett eldorado för själen när det gäller allt från det fantastiska kulturutbudet till maten, utelivet och shoppingen.

Avresedatum och priser

Status & datumPrisBoka
Slut ×30 Sep 20179 895 kr

Information

I resan ingår:

 • Enkel Flygresa
 • Boende i dubbelrum
 • Halvpension
 • Utflykter enligt program
 • Entré Kungliga palatset och Stari Bar
 • Båttur på Skadarsjön
 • Lokalguider i Dubrovnik, Budva och Kotor
 • Entré Katedralen i Kotor
 • Reseledare

Tillägg, enkelrum:

1 600:-

Tillägg, anslutning till Arlanda:

300:-

Valuta:

Kroatiska Kuna, Euro

Tidtabell

 • Linköping, Fjärrbussterminalen: 03.00
 • Norrköping, Fjärrbusstationen: 03.35
 • Nyköping, Bussterminalen: 04.20
 • Katrineholm, Resecentrum: 04.20
 • Malmköping, Busstation: 05.10
 • Eskilstuna, Nya busstationen: 05.55
 • Strängnäs, Stationen: 06.25
 • Arlanda, Utrikesterminalen: 07.55