Madrid – Valencia – Barcelona

Ny8 dagar. Pris fr. 11 595 kr :-

 • Spanien
 • Buss & Flyg
 • Övriga Europa
 • Storstäder

Upplev Spaniens kanske mest spännande städer! På denna resa blandas kultur och historia med nytänkande och spännande arkitektur, gastronomi med shopping liksom sandstränder och hav.

Dag 1: Hemorten – Madrid

För de som bokat anslutning hämtar vår buss på respektive mötesplats för vidare transport till Arlanda. Vi flyger direkt till Madrid där vi möts av vår buss som tar oss till hotellet som ligger i närheten av Retiroparken.

Dag 2: Madrid

Efter frukost är det dags att se vad Spaniens huvudstad Madrid har att erbjuda oss. Det är en stad med många ansikten som aldrig upphör att fascinera! Vi gör en stadsrundtur tillsammans med en lokalguide där vi bekantar oss med en av Europas högst belägna huvudstäder och dess sevärdheter. Vi ser bl.a det imponerande Kungliga Palatset, Plaza Mayor som många anser vara Spaniens vackraste torg med en alltid härlig stämning och den fantastiska arkitekturen längs med shoppinggatan Gran Via. Puerta del Sol räknas som Madrids, och Spaniens, absoluta mittpunkt. Från en platta i trottoaren finns den sk. nollpunkten och därifrån utgår alla spanska riksvägar. På de små gatorna som går ut från torget finns många trevliga butiker och affärer. Efter stadsrundturen är det dags att upptäcka någon av alla stadens parker, torg eller muséer på egen hand och kanske avnjutaen riktig spansk tapaslunch. Middag på hotellet på kvällen.

Dag 3: Utflykt Segovia (ca 180 km)

Vi gör en utflykt till Segovia som kan stoltsera med att GamlaStan och Segoviaakvedukten båda är med på UNESCOs världsarvslista. Tillsammans med en lokalguide utforskar vi staden som har en historia som är flera tusen år gammal. Detta har resulterat i ett stort arkitektoniskt arv som inkluderar medeltida murar, romerska kyrkor och en fantastisk gotisk katedral. Staden är omgiven av en stadsmur och välkomnar sina gäster med den berömda, över 800 meter långa romerska akvedukten. Vi passar även på att avnjuta en 3-rätters lunch tillsammans på en mysig restaurang som ligger precis intill akvedukten. Attbara strosa runt, njuta av atmosfären och andas in dofterna från det spanska köket är också väldigt trevligt. Väl tillbaka i Madrid är det middag på egen hand.

Dag 4: Madrid – Valencia (ca 360 km)

Efter frukost lämnar vi Madrid och tar sikte på Spaniens tredje största stad – Valencia. Denna relativt oupptäckta skatt bara väntar på att vi ska bekanta oss med den. Vi gör därför en stadsrundtur innan vi checkar in på vårt hotell. Valencia är en kontrasternas stad där den gamla mysiga stadsdelen El Carmen möter det imponerande konst- och vetenskapscentrat La Ciudad de las Artes y de las Ciencias. Detta område är känt världen över för sina spännande futuristiska byggnader och arkitekter som Santiago Calatrava, mannen bakom Turning Torso i Malmö. Middag på hotellet.

Dag 5: Utflykt vinprovning o olivoljeprovning (ca 40 km)

I närheten av Valencia finns frodiga apelsinodlingar, liksom vin- och olivodlingar och vi passar på att prova både vin och olivolja under vårt besök på vingården Chosas Carrascal. Under eftermiddagen finns det möjlighet att upptäcka mer av vad Valencia har att erbjuda. Staden är känd som paellans hemstad så varför inte prova den till lunch? Ett besök på den fantastiska saluhallen, Mercat Central, med nästan 400 små matstånd är en fröjd för ögat och en verklig upplevelse. Kanske finns det något som lockar att köpa med hem? Middagen intar vi tillsammans på hotellet.

Dag 6: Valencia – Barcelona (ca 350 km)

Vi lämnar Valencia efter frukost och åker längs med kusten mot en av världens mest populära städer – Barcelona. Även här lär vi känna staden genom en stadsrundtur där vi får se och lära oss mer om denna otroliga stad. Här möts vi av en härlig mix av konst och arkitektur, historia och nutid, shopping och nöjen, mat och dryck, stadsbebyggelse och strandliv. Här finns verkligen något för alla! Efter dagens intryck checkar in på vårt hotell där kvällens middag serveras.

Dag 7: Ledig dag

Nu har vi en hel dag att på egen hand utforska den pulserande staden Barcelona. Flanera på Barcelonas mest kända gata La Rambla och njut av folklivet, promenera ner till stranden och Port Olimpic eller upptäck Gamla Stan, Barrio Gotico. Kanske lockar ett besök i La Sagrada Familia, Gaudís otroliga verk. Passa på och känn av atmosfären av staden som sjuder av liv och rörelse dygnet runt. Gemensam middag på kvällen.

Dag 8: Barcelona – Hemorten

Vi lämnar hotellet och tar flyget tillbaka till Arlanda. För de som bokat transfer står bussen och väntar på att ta oss till respektive hemorter.

Liknande resor

Ny

Köpenhamn – 4 dagar

Följ med oss på en ”dejlig” första adventshelg till Köpenhamn.  Passa på att shoppa julklappar, njut av ett julsmyckat tivoli eller ta en öl i Nyhavn.

Ny

Tallinn – Julmarknad

Följ med på en härlig julmarknadsresa till andra sidan Östersjön och Tallinn!

Avresedatum och priser

Inga datum tillgängliga

Information

I resans pris ingår:

 • Flygresa
 • Boende i dubbelrum
 • Frukostpension
 • 5 middagar
 • 1 lunch
 • Lokalguider och vin/olivoljeprovning enligt program
 • Reseledare

Tillägg, enkelrum:

1 600:-

Tillägg, anslutning Arlanda enkel resa:

300:-

Valuta:

Euro

Tidtabell

 • Linköping, Fjärrbussterminalen: 12.35
 • Norrköping, Fjärrbusstationen: 13.10
 • Nyköping, Bussterminalen: 13.45
 • Katrineholm, Resecentrum: 13.45
 • Malmköping, Busstation: 14.35
 • Eskilstuna, Nya busstationen: 15.20
 • Strängnäs, Stationen: 15.50
 • Arlanda, Utrikesterminalen: 17.20