Kroatien med Dubrovnik och Montenegro

9 dagar. Pris fr. 8 995 kr :-

 • Kroatien
 • Montenegro
 • Slovenien
 • Buss & Flyg
 • Övriga Europa

Följ med på en resa till Kroatien, ett land vars skönhet slår det mesta. Vi bor fyra nätter i den gamla historiska staden Dubrovnik med dess kristallklara vatten i förgrunden och de gröna bergen i bakgrunden.

Naturscenariet i Kroatien är verkligen hänförande! Vi flyger direkt till Dubrovnik där vår buss väntar för att ta oss in till Dubrovnik och vårt hotell. En intressant dagsutflykt till Montenegro hinner vi också med. Vi förflyttar oss därefter norrut och får på detta sätt uppleva mer av fantastiska Kroatien, se delar av Slovenien, Österrike, Tyskland innan vi tar oss tillbaka till Sverige.

Dag 1: Hemorten – Dubrovnik

Vår buss samlar upp de som bokat anslutning och från Arlanda flyger vi direkt till sagolika Dubrovnik. Där väntar buss på att få köra oss till vårt trevliga hotell nära stranden och ca 15 minuter med buss till Gamla stan. Våra middagar äter vi på hotellet.

Dag 2: Uflykt Dubrovnik

Tillsammans med en engelsktalande lokalguide, utforskar vi Adriatiska havets pärla – Dubrovnik. Vi får, under några timmars promenad se och lära oss mer om ett av UNESCO:s kulturav. Den medeltida staden, som ligger innanför de nästan sex meter höga murarna, lockar folk ifrån hela världen med sin skönhet. Under eftermiddagen blir det tid att på egen hand fortsätta utforska staden innan vi äter middag tillsammans på hotellet.

Dag 3: Ledig dag

Idag ska vi bara njuta! Passa på att ta ett dopp i poolen, eller det fantastiska Adriatiska havet. Ta en båttur från Gamla Stan eller gå på upptäcksfärd i de smala vindlande gränderna. Glöm inte att ta en kaffe, ett glas vin eller något annat gott på någon av alla trevliga uteserveringar som finns här. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4: Utflykt Montenegro (ca 260 km)

Att semestra i Montenegro blir mer och mer populärt eftersom landet har en storslagen natur, härliga stränder, god mat och en relativt billig nota. Vi gör en spännande utflykt med en engelsktalande lokalguide som bland annat tar oss med till den medeltida staden Kotor som finns med på Unescos världsarvslista. Under vår återresa mot Dubrovnik så gör vi ett stopp för att prova lite goda viner. Fyllda av nya intryck återvänder vi till hotellet för kvällens middag på hotellet.

Dag 5: Dubrovnik – Biograd (ca 330 km)

Vi lämnar Dubrovnik för att ta oss norrut längs en av Europas vackraste vägar med de skogsbeklädda bergsmassivet Biokovo i bakgrunden. Vi ser så småningom skärgården vid Split och här passar vi på att stanna för lunch. Här finns restauranger, caféer och butiker i mängder både vid den berömda hamnpromenaden Riva och i Gamla Stan innanför murarna av Diocletanius Palats. Vi kör via den måleriska orten Trogir och kommer till Biograd na Moru fram emot kvällen. Här checkar vi in på vårt hotell som ligger vid en av de två hamnarna och kanske blir det ett dopp i havet innan middagen.

Dag 6: Biograd – Ljubljana (ca 360 km)

Via fortsatt vackra vyer ska vi lämna Kroatien för att via Senj ta oss till Slovenien. Vi når Ljubljana, Sloveniens underbara huvudstad med en spännande arkitektonisk blandning av barock och jugend. Här kan vi shoppa, promenera efter floden eller dricka något uppfriskande vid en av de många uteserveringarna. Vårt trevliga hotell ligger centralt och här äter vi middag tillsammans på kvällen.

Dag 7: Ljubljana – Nürnberg (ca 580 km)

Färden går nu vidare in i Österrike där vi befinner oss hela förmiddagen. Sedan kommer vi till Tyskland och Bayern där vi möter ett mjukare landskap. Under dagen stannar vi naturligtvis för fika och lunch och så småningom når vi dagens slutmål Erlangen. Gemensam middag serveras i hotellets restaurang.

Dag 8: Nürnberg – Ahrensburg (ca 620 km)

Vi åker norrut och passerar Hamburg innan vi snart når Ahrensburg. Vi checkar in på vårt hotell och intar en gemensam middag.

Dag 9:  Ahrensburg – Hemorten (ca 700 km)

Efter en god frukost så återstår den sista biten hem till Sverige. Vi tar färjan via Danmark och framåt kvällningen når vi våra slutmål.

Liknande resor

Ny

Julmarknad i Rüdesheim am Rhein

Vid floden Rhen pågår julmarknaden i det julutsmyckade Rüdesheim, på den världsberömda Drosselgasse och genom de stämningsfyllda platserna på Rheinstraße.

Ny

Wismar

Fly julstressen hemma i Sverige och följ med på en mysig julmarknadsresa till Wismar!

Avresedatum och priser

Status & datumPrisBoka
Slut ×7 Okt 20178 995 kr

Information

I resan ingår:

 • Enkel Flygresa
 • Boende i dubbelrum
 • Halvpension
 • Utflykter enligt program
 • Lokalguide i Dubrovnik och Montenegro
 • Vinprovning
 • Reseledare

Tillägg, enkelrum:

1 150:-

Tillägg, anslutning till Arlanda:

300:-

Valuta:

Kroatiska Kuna, Euro

Tidtabell

6 oktober

 • Linköping, Fjärrbussterminalen: 23.30

7 oktober

 • Norrköping, Resecentrum hpl C: 00.05
 • Nyköping, Bussterminalen: 00.50
 • Katrineholm, Resecentrum: 00.55
 • Malmköping, Busstationen: 01.40
 • Eskilstuna, Nya busstationen: 02.30
 • Strängnäs, Järnvägstation: 03.00
 • Arlanda, Utrikesterminalen: 04.25