Irland – Den gröna ön – Nytt upplägg

8 dagar. Pris fr. 10 895 kr :-

 • Irland
 • Buss & Flyg
 • Övriga Europa
Följ med till Irland – den gröna ön! Vi erbjuder en fantastisk rundresa där vi får uppleva storslagen och vacker natur, trevliga människor och en gemytlig stämning.

Vi får uppleva charmiga Dublin och även flera av de mindre städerna på ön. Folkmusik, mustiga irländska grytor och kolsvart Guiness är sådant som hör till ett besök på Irland och den fantastiska naturen slutar aldrig att hänföra. En annorlunda resa!

Dag 1: Hemorten – Dublin (ca 450 km)

Vi samlar upp de som bokat anslutning. Vi flyger från Oslo direkt till Dublin. Vår irländska buss möter oss vid flygplatsen och kör oss till vårt hotell i Dublin där vi ska bo i två nätter. Vi äter en gemensam middag på hotellet på kvällen.

Dag 2: Dublin

Idag bekantar vi oss med Dublin tillsammans med en lokalguide. Vi ser bland annat Trinity College och Guiness Storehouse på nära håll. Det blir lunch på egen hand i Tempel Barområdet där Irish Whisky Museum är beläget och där gör vi naturligtvis ett besök och får veta mer om hur man framställer whisky. Provsmakning blir det också för den som vill. Resten av dagen och kvällen är sedan fri för egna strövtåg i denna trevliga stad.

Dag 3: Dublin – Galway (ca 400 km)

Idag fortsätter vi vår resa och åker västerut. Vi tar oss mot Connemara Nationalpark, en av Irlands naturskönaste platser. Vi möts av en kustremsa med fina sandstränder mellan klipporna. Sedan tar vi oss åter mot Galway där vi skall övernatta och inta vår middag tillsammans.

Dag 4: Galway – Tralee

Vi lämnar Galway och kör söderut mot de berömda Cliffs of Moher, där de 200 meter höga klipporna stupar rätt ner i havet. Dessa lodräta klippor bebos även av tusentals fåglar så detta är ett skådespel vi inte vill missa. Vi reser vidare genom den sköna
naturen mot Bunratty Castle, ett medeltidsslott med autentisk miljö, beläget strax utanför Limerick. Här finns tid till lunch på egen hand och möjlighet att besöka slottet samt de olika utställningarna och butikerna. Framåt eftermiddagen fortsätter vi mot Tralee och vårt hotell där vi äter middag och övernattar.

 Dag 5: Utflykt Ring of Kerry

Denna dag gör vi en tur längs den berömda Ring of Kerry, en 170 km lång turistväg. Den är känd för den enormt vackra naturen längs vägen, vi njuter av utsikten och vi stannar för att beundra landskapet. Om tiden medger så gör vi stopp i stopp staden Killarney som ligger i ena ändan av Ring of Kerry. Vi återkommer till vårt hotell i Tralee för gemensam middag.

Dag 6: Tralee – Waterford (ca 250 km)

Vi tar oss nu österut mot Waterford där vi skall bo denna natt. Men utmed vägen så gör vi stopp vid Blarney Castle nära Cork. Har kan vi se den berömda Blarney Stone, stenen med sin underliga legend, den som kysser stenen blir vältalig resten av sitt liv. Men vi hinner även med ett besök i slottet. Sedan fortsätter vi till Waterford, en gammal stad som grundades av Vikingar år 914 och är en av Irlands äldsta städer. Vi får lite egen tid i Waterford, vårt hotell ligger centralt och vackert utmed floden Suir. Vi avslutar kvällen med middag tillsammans.

Dag 7: Waterford – Dublin (ca 200 km)

Nu tar vi oss åter mot huvudstaden Dublin. Men på vår väg stannar vi i staden Kilkenny, som har gett namn åt den goda mörka ölen. Här gör vi ett trevligt stopp vid Smithwicks Experience, här får vi en guidad rundtur och får veta mer om hur man tillverkar ölen Smithwicks. Självklart så bjuds vi även att smaka denna kanske lite mindre kända öl. Vi fortsätter sedan mot Dublin och vi checkar in på samma hotell som våra första nätter i Dublin. Middag väntar.

Dag 8: Dublin – Hemorten (ca 300 km)

Endast hemresa återstår från denna gröna ö och efter en trevlig vecka landar vi åter i Sverige.

Liknande resor

Ny

Kirchberg in Tirol

Nypistade backar, sol, god mat och en svalkande öl efter ett par åk låter väl inte helt fel? Följ med oss på EGE-Trafiken till Kirchberg in Tirol, mitt i välkända Kitzbühler alpen.

Ny

Julmarknad i Rüdesheim am Rhein

Vid floden Rhen pågår julmarknaden i det julutsmyckade Rüdesheim, på den världsberömda Drosselgasse och genom de stämningsfyllda platserna på Rheinstraße.

Avresedatum och priser

Inga datum tillgängliga

Information

I resans pris ingår:

 • Flygresa
 • Boende i dubbelrum
 • 6 middagar
 • Lokalguide i Dublin
 • Utflykter enligt program
 • Entré Blarney Castle
 • Rundtur och provsmakning på Irish Whisky Museum och Smithwicks
 • Reseledare

Tillägg, enkelrum:

2 000:-

Tillägg, anslutning Oslo:

600:-/enkel väg

Valuta:

Euro

Tidtabell

OBS! Tidtabellen är endast rikttider, se ditt resebevis för exakta tider

 • Eskilstuna, Nya busstationen: 02.10
 • Norrköping, Fjärrbusstationen: 02.30
 • Strängnäs, Stationen: 02.40
 • Nyköping, Bussterminalen: 03.00
 • Malmköping, Busstationen: 03.20
 • Katrineholm, Resecentrum: 04.05
 • Oslo, Gardemoen: 09.00