Bad Gastein – vandra i de österrikiska alperna

Ny9 dagar. Pris fr. 7 995 kr :-

 • Österrike
 • Aktiv
 • Övriga Europa

En resa för dig som gillar att vara lite aktiv på semestern, samtidigt som du vill njuta av god mat och dryck!

På denna vandringsresa till de österrikiska alperna får vi njuta av härliga vandringar med fantastiska vyer, men också möjlighet att koppla av i hotellets Spa-avdelning.

Dag 1: Hemorten – Berlin (ca 800 km)

Vi startar vår resa söderut och kör via Danmark och vidare in i Tyskland. Vi når vårt övernattningshotell strax söder om Berlin, där gemensam middag väntar.

Dag 2: Berlin – Bad Gastein (ca 790 km)

Vi fortsätter söder ut på snabba vägar men stannar naturligtvis för lite kaffe och lunch. Vi passerar den österrikiska gränsen och når senare under dagen den välkända kurorten Bad Gastein, där vi nu skall bo på hotell Elisabethpark. Detta fina fyrstjärniga hotell har termiskt bad och Spa-avdelning, där det kan var skönt att koppla av efter en dags vandring. Middag på hotellet.

Dag 3: Bad Gastein

Efter frukost ägnar vi främst dagen åt att bekanta oss med den populära turistorten Bad Gastein, som är välkänd som både kurort och skidort. Vi gör en promenad genom orten och får säkert se det välkända vattenfallet, och på eftermiddagen kanske någon vill passa på att ta ett avkopplande bad i det varma källvattnet som gjort orten känd som just kurort. Middag äter vi alla dagar tillsammans på vårt hotell

Dag 4, 5, 7: Bad Gastein, vandringsdagar (dag 4 även österrikisk afton)

Dessa dagar anordnar vår vandringsledare trevliga turer i Gasteindalen, se sep information om förslag på vandringar. Vissa dagar tar vi bussen, ibland åker vi lift och då tillkommer liftkort vilket vår reseledare kan hjälpa till att ordna. En av kvällarna är vi inbjudna på österrikisk afton! Efter gemensam middag på vårt hotell beger vi oss med buss till Schafflinger Schialm, beläget ett par kilometer utanför Bad Gastein. Här blir vi underhållna på äkta österrikiskt vis. Den som vill kan själv ta en svängom på dansgolvet innan vi tar oss tillbaks till hotellet.

Dag 6: Utflykt Zell am See (ca 100 km)

Vi tar idag bussen och gör en utflykt till Zell am See, även det för oss svenskar en välkänd skid- och kurort. Här kan vi strosa runt en stund, kanske ta en fika på någon trevlig uteservering eller varför inte ta en promenad längst med sjön Zeller See. Vi ser säkert också en skymt av den välkända glaciären Kaprun, som erbjuder skidåkning året om, innan vi i god tid före middag är tillbaks på vårt hotell.

Dag 8: Bad Gastein – Berlin (ca 790 km)

Dags för hemresa, efter frukost tar vi plats i vår buss och styr kosan norrut. Pauser på lämpliga ställen utmed vägen och på vårt hotell utanför Berlin väntar inkvartering och middag.

Dag 9: Berlin – Hemorten (ca 800 km)

Vi fortsätter hemåt via norra Tyskland och Danmark, och når våra respektive hemorter frampå kvällen.

För mer information om Bad Gastein och Gasteindalen tryck här

Vandringar (preliminära förslag)

Höhenweg till Bad Hofgastein (ca 2-2,5 tim vandring enkel väg)

För denna tur behövs inget liftkort, och även om vandringen är ganska lång har den inga stora höjdskillnader. Det är en väldigt vacker vandring längst med berget med fin utsikt över dalen. Den som inte vill promenera tillbaks kan strosa en stund i Bad Hofgastein och sedan ta bussen till Bad Gastein.

Poserhöhe (ca 3-3,5 tim vandring)

Även för denna vandring behövs inget liftkort. Vi promenerar uppför berget (ca 500 höjdmeter)från Grüner Baum till Posterhöhe, där vi stannar en stund och njuter av vackra vyer. Här finns också möjlighet att köpa något att äta och dricka, och den som vill vandrar tillbaks till Bad Gastein kan göra det, annars finns möjlighet att åka med vår buss.

Zirbenweg, Graukogel (ca 3-5 tim vandring)

På denna tur tar vi liften upp till toppen och gör en vandring på den sk Zirbenweg, och utmed leden växer gott om pinjetallar (Zirbe). Den som vill och orkar kan sedan vandra vidare till Pafnersjön, som är ett fantastiskt vackert ställe, och självklart hittar vi något trevligt ställe där vi kan få lite mat och dryck under dagen.

Stubnerkogel (ca 1,5 tim vandring enkel väg)

Denna vandringsdag behövs också liftkort då vi tar Stubnerkogelliften upp till mittstationen, för att sedan vandra till toppen. Här finns en hängbro där man kan ta lite extra ”häftiga” bilder, och en utsiktsplattform där man vid klart väder kan se ända till Grossglockner, Österrikes högsta berg.

Liknande resor

Ny

Rüdesheim – Cykel, vandring och vin

En kombinerad resa med vin och lite motion. Vi promenerar och cyklar i lugnt tempo på vackra vägar, vi stannar till och smakar på lite vin och äter god mat. Kan det bli bättre än så?

Avresedatum och priser

Inga datum tillgängliga

Information

I resans pris:

 • Boende i dubbelrum
 • Halvpension
 • Guidad promenad i Bad Gastein
 • Lättare vandringar med lokal ”vägvisare”
 • Österrikisk afton
 • Reseledare

Liftkort tillkommer

Tillägg, enkelrum:

1 100:-

Valuta:

Euro

Tidtabell

OBS! Tidtabellen är endast rikttider, se ditt resebevis för exakta tider

 • Eskilstuna, Nya Busstationen: 02.00
 • Strängnäs, Stationen: 02.35
 • Malmköping, Busstationen: 03.15
 • Nyköping, Bussterminalen: 04.05
 • Katrineholm, Resecentrum: 04.05
 • Norrköping, Resecentrum gpl C: 04.50
 • Linköping, Fjärrbusstationen: 05.25
 • Mjölby, Mc Donalds vid E4: 05.50
 • Ödeshög, Östgötaporten: 07.00
 • Jönköping, Eurostop: 07.40
 • Värnamo, Mc Donalds: 08.10
 • Ljungby, Motell: 09.30
 • Helsingborg, Scandlines: 11.00